Netanyahu yolsuzluk suçlamasıyla hakim karşısında çıktı

Netanyahu yolsuzluk suçlamasıyla hakim karşısında çıktı
Yolsuzluk suçlamalarıyla hakim karşısına çıkan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, polis ve savcıların kendisine komplo kurduğunu iddia etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, rüşvet, görevi kötüye kullanma ve sahtekarlık suçlamalarıyla ülkesinin görevdeyken yargılanan ilk başbakanı oldu.

YOĞUN GÜVENLİK TEDBİRLERİYLE MAHKEMEYE GETİRİLDİ

Coronavirs salgınıyla mücadele kapsamında getirilen önlemler nedeniyle Netanyahu'nun 17 Mart'ta yapılması planlanan duruşması bugüne ertelenmişti.

Milyoner arkadaşlarından hediyeler aldığı ve bazı yasalarda esneklik yarattığı suçlamaları yöneltilen 70 yaşındaki  Netanyahu, yoğun güzenlik tedbirleriyle yargılanacağı Doğu Kudüs'deki Kudüs Bölge Mahkemesi'nde görüldü. İsrail polisi, bu sırada mahkemenin çevresindeki birçok yolu trafiğe kapatırken polis helikopteri de havadan destek sağladı.

MUHALİFLER İSTİFAYA DAVET ETTİ

Duruşma öncesi Batı Kudüs'teki Başbakanlık rezidansı önünde gösteri düzenleyen muhalifler, Netanyahu'yu istifaya davet etti. Netanyahu taraftarları ise mahkeme yakınında toplanarak İsrail Başbakanı'na destek verdi.

Yeni hükümetinin göreve başlamasından tam bir hafta sonra Kudüs'teki mahkemeye çıkan Netanyahu'yu desteklemek isteyen çok sayıda bakan ve milletvekili, mahkeme salonunda hazır bulundu.

NETENUAHU, POLİS VE SAVCILARIN KOMPLO KURDUĞUNU İDDİ ETTİ

Duruşma öncesi yaptığı açıklamada, polisle savcıların kendisine komplo kurduğunu iddia ederek, duruşmanın canlı yayımlanmasını isteyen Netanyahu, mahkeme salonunda kendisini, "Bu soruşturmalar en başından beri beni lekelemek içindi. Ben bugün karşınıza başbakanınız olarak, dimdik ve başım dik bir şekilde çıkıyorum" sözleriyle savundu.  İsrail Başbakanı polis ve savcıların kendisine komplo kurduğunu iddia etti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar