‘Oğlumdan kötü bir haber almak istemiyorum’

‘Oğlumdan kötü bir haber almak istemiyorum’
‘Hastalıkları sebebiyle zorunlu olarak kullanması gereken ilaçları kendisine verilmiyor.’

Yağmur KAYA


ARTI GERÇEK- Manisa T Tipi Cezaevi'nde ağır hasta tutuklu olan 23 yaşındaki oğlu Ekim Polat’ın başgardiyan ve karşı hücrede bulunan adli tutuklu tarafından ölümle tehdit edildiğini belirten anne Songül İlker, "Oğlumdan kötü bir haber almak istemiyorum" diye seslenerek cezaevine bir heyetin gitmesi talebinde bulundu.

"Bir daha dünyaya gelirsem anne olarak gelmek istemem" diyor Ekim Polat’ın annesi Songül İlker. İstanbul’da 2016 yılında gözaltına alınan Ekim Polat, yargılandığı davada "DHKP-C yöneticiliği" iddiasıyla 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tutuklandıktan sonra Silivri 5 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi’ne konulan Polat, ilk olarak Bandırma’ya, sonrasında ise Manisa Akhisar T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edildi. Cezaevine girmeden önce sağlık problemleri bulunmayan Polat, cezaevinde kalp krizi geçirdi ve KOAH’a yakalandı.

‘SENİ ASMAYALIM DA BESLEYELİM Mİ’

Oğlu Ekim’i görmeye gittiğinde her seferinde sözlü tacize maruz kaldığını dile getiren anne İlker, oğlunun şu an tutuklu olduğu Manisa T Tipi Cezaevi ile daha önce tutulduğu cezaevlerini "Burası bambaşka bir yer" diye mukayese ederek, oğlunun içinde bulunduğu koşulların ne denli zor olduğunu anlattı. Anne İlker, oğlu Ekim’in başgardiyan ve karşı hücrede bulunan adli tutuklu tarafından sürekli "Seni asmayalım da besleyelim mi" sözleriyle tehdit edildiğini belirtti. "Oğlumdan kötü haber almak istemiyorum, oğlumu kaybetmek istemiyorum" diyen anne İlker, oğluyla yaptığı telefon görüşmesinde adli tutukluların oğluna "Devlet düşmanıdır, istediğinizi yapabilirsiniz" tehditlerde bulunduğunu söylediğini aktardı.

KEMİK ERİMESİ, KALP RİTİM BOZUKLUĞU

Anne İlker, oğlunun gardiyan ve adli tutuklular tarafından tehdit, darp edilmesine karşı "yer değişikliği" talebiyle açık grevi eylemlerinde de bulunduğunu ancak taleplerinin kabul edilmediğini söyledi. Oğlunun cezaevine girmeden önce sağlık problemleri bulunmadığını dile getiren anne İlker, cezaevi koşullarında ve girdiği açlık grevi eylemleriyle hastalıklarının arttığına dikkat çekti ve ekledi:

"Kalp ritim bozukluğu, KOAH, kemik erimesi ve hipofiz hormon dengesizliği sorunları var. Açlık grevindeyken gerekli vitaminleri alamadı. Oğlumu sağlam aldılar şimdi ciddi sağlık sorunları çekiyor. Bu hastalıkları sebebiyle zorunlu olarak kullanması gereken ilaçları kendisine verilmiyor. Açlık grevi sonrasında da beslenme diyeti yapamadı ve hastalıkları ciddi boyuttadır."

‘RAPORDA PARMAK İZLERİ 1.60 BOYUNDA BİRİNE AİT, BENİM OĞLUMUN BOYU 2 METREYİ AŞIYOR’
Anne İlker, hastalıkları nedeniyle düzenli olarak kullanması gereken ilaçların oğluna verilmediğini vurguladı. Oğlunun işlemediği bir suçtan 24 yıl ceza aldığını ifade eden anne İlker, "Oğlum 25 gün Vatan Emniyet Müdürlüğü'nde ağır işkence gördü. Hiç bir ifadesi yok, yapmadığı bir şeyi kabul etmedi, başkasının üzerine de yıkmadı. Yakılan bir aracın yanında bulunan bir bidonun üzerinde oğlumun parmak izlerinin bulunduğu iddia edildi. Ancak raporda parmak izlerinin 1.60 boyunda birine ait olduğu bilgisine yer verildi. Benim oğlumun boyu 2 metreyi aşıyor" dedi.

‘OĞLUMUN YAŞAMINDAN ENDİŞE EDİYORUM’

Covid-19 salgını nedeniyle cezaevindeki riskli ortam ve yeterli tedbirlerin alınmaması dolayısıyla oğlunun yaşamından endişe ettiğini belirten anne İlker, cezaevine bir heyetin gitmesi talebinde bulundu.

Öne Çıkanlar