Okullara verilen ara 30 Nisan'a kadar uzatıldı

Okullara verilen ara 30 Nisan'a kadar uzatıldı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ortak basın toplantısı düzenliyor. Sağlık Bakanı Çin'den getirilen ilacın 136 hastaya verilmeye başlandığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Bilim Kurulu'nun da önerisiyle önümüzdeki tatil sürecini, evde eğitim süresini bir müddet daha uzatma ihtiyacı oldu. 30 Nisan tarihi ortaklaşa kararla ortaya konuldu." dedi.

Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklama yaptı.

Bakanların açıklamalarından satır başları şöyle:

Sağlık Bakanı Koca:

-Okullara verilen ara uzatılacak.

-Her gün açıkladığım vaka tablosu gözler önünde. Israrlı uyarılarımız karşılığını tam gösterseydi üzüntülerimiz daha az olacaktı. Daha az hastamız olacaktı. 

-Yaşları 60'ın üzerinde 2 hastamız taburcu oldu.

-İyileşen vaka sayısı 26. Vakalar bundan böyle anlık olarak paylaşılacak

-136 hastaya yurtdışından getirilen ilaç verilmeye başlandı. 

- Özellikle kontrollü yaşam daha nasıl olabilir minimal temas nasıl sağlanabilir anlamında bir çalışma yapılıyor olacak. Ulaşım uçak minibüs ve benzeri alanda bir takım bilim kurulu önerileri olabilir.

-Hiçbir test ücret karşılığı asla yapılsın istemiyoruz.

-İzin verdiğimiz merkezlerde üniversiteler dahil ollmak üzere kiti bizden olmak üzere asla vatandaşımızdan ücret almamak üzere bir gayret ve çaba içindeyiz.

-Bu dönemi istismar etmek isteyen korsan çalışmak isteyen bir takım laboratuvarlar olursa bize bildirin gereği yapılır.

-Bu süreçte yurt dışına ihracı daha cok ön planda tutan ve fiyatları yükselten daha önce 14 kuruşa  maskeyi bakanlık olarak 3,3.5 liraya alamadığımız dönemleri gördük. Bu anlamda bir takım operasyonlar yapıldı depolarındaki mallarına el konuldu.

-N95 herkes kullanmamalı. Daha çok hastayla temasta olan numune alındığı dönemde kullanılması gerektiğini biliyoruz. Siz hastaysanız temas ettiğiniz kişiyi koruyan bir maske de değil. Normal cerrahi maskenin çok önemli olduğunu kkullanmak zorunda olan hekim arkadaşlarımıza da N95'i temin etmek içinde bir çaba içinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Hem kamu, hem üniversite hem özel sektör malzeme eksik olmayacak.

-Hastalığın Türkiye’de pig seviyeye ulaşıp ulaşmadığına ilişkin şu an için bir şey söylemek mümkün değil.

YÜZ YÜZE EĞİTİM İLE TELAFİ EDECEĞİZ

Milli Eğitim Bakanı Selçuk:

-Eğitimin bir süreliğine internet ve televizyon üzerinden veriliyor. Uygulamayı lütfen tatil olarak görmeyin. Verilen ara uzatılacak, Sayın Bakanım birazdan söylemiş olacak. Çocuklarınızın sağlığı konusunda endişeli olmayın.

-Bilim Kurulu'nun da önerisiyle önümüzdeki tatil sürecini, evde eğitim süresini bir müddet daha uzatma ihtiyacı oldu. 30 Nisan tarihi ortaklaşa kararla ortaya konuldu.

-En kısa sürede yüz yüze eğitim ile kayıplar telafi edilecek.

-Bilim kurulunun önerisiyle evde eğitim süreci 30 Nisan tarihine kadar uzatıldı.

- 80 bin ücretli öğretmenin de derslere girmesi için çalışmalarımız devam ediyor.

-LGS'nin ne şekilde yapılacağına dair üç senaryomuz var. Sınavların ertelenmesi veya ertelenmemesi bilimsel kararlara bağlı. 

-Özel okul ücretleri, özel okul temsilcileriyle görüşmemizde gündeme geldi, telafi edileceği için problem çıkacağını sanmıyorum.

KORONAVİRÜSÜNDE BUGÜN

Öte yandan Sağlık Bakanlığı, toplantının ardından Türkiye'deki günlük koronavirüs tablosunu paylaştı. Tabloda toplam test sayısı 27 bin 969, test sayısı bin 872, vefat sayısı 44, yoğun bakım hastası 136, entübe hasta sayısı 102, iyileşen hasta sayısı da 26 olarak belirtildi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar