On binlerce emeklinin bulunduğu Karabağlar'da dayanışma kampanyası

On binlerce emeklinin bulunduğu Karabağlar'da dayanışma kampanyası
Yaşam hakkı ücreti talep eden DİSK Emekli Sen, iktidarın maske ve kolonya göndermekle yetindiği 65 yaş üstü yurttaşlar için dayanışma kampanyası başlattı.

ARTI GERÇEK- Koronavirüs salgının ortaya çıkardığı bir gerçeklikte yoksulluk oldu. Çalışanların bir kısmı ücretsiz izne çıkarılırken, 65 yaş üstü nüfusa sokağa çıkma yasağı gelmesi ile birlikte emekli fakat maaşı yeterli olmadığı için çalışan ya da prim gün sayısı yetmediği için emekli olamayıp çalışanlar gelirlerinden oldu.

İzmir'in Karabağlar ilçesinde nüfusa oranla yüksek sayıda 65 yaş üstü ve emekli bulunuyor. 236 bin kişilik ilçede emekli sayısı 33 bin civarında. 

DİSK Emekli Sen koronavirüs salgını günlerinde bir yandan emekli ve 65 yaş üstü yurttaşların hakları için uğraşırken diğer yandan, geçim koşulları zorlaşan emekliler için dayanışma kampanyası başlattı. Kampanya ile birlikte sendikaya üye olsun olmasın başvuran kişilere, dayanışma gösteren yurttaşların destekleri için yaşamsal erzak ve diğer ihtiyaçlarını bir nebze olsun hafifletmek için iletiliyor.

DİSK Emekli Sen Karabağlar Şube Başkanı Bünyamin Yolal kampanyaya ilişkin, "Ülkemizin bu sıkıntılı günlerinde emekliler, emekçiler büyük sıkıntılar çekiyoruz. Bu dönemde halkımıza ne kadar yardımcı olabilirsek, kendi imkanlarımızla yardımcı olmak istiyoruz. Bu süreç en kısa zamanda geçeceğiz, direneceğiz" dedi.

YAŞAM HAKKI ÜCRETİ İSTENİLMİŞTİ

Öte yandan geçtiğimiz nisan ayında, emeklilerin ihtiyaçlarının maske ve kolanya ile sınırlandırdığını ifade eden  DİSK Emekli Sen Ege Bölgesi Baş Temsilcisi Hüseyin Özkaynak, "Covid-19 virüsü salgını nedeniyle 65 yaş üzeri emeklilerin ihtiyaçları yeterince karşılanmamış ve büyük çoğunluğu ölüm korkusuyla burun buruna yaşamaktadır" açıklaması yapmıştı.

Acil ve yaşamsal önlemlerin alınmasının talepleri olduğunu belirten Özkaynak, salgın döneminde, emekli aileleri öncelikli olmak üzere her eve en az bir asgari ücret tutarında 'yaşam hakkı ücreti' ödenmesini gerektiğini belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar