'Operasyon olursa bu ülke Suriye’den daha kötü olacak'

'Operasyon olursa bu ülke Suriye’den daha kötü olacak'
Hakkarililer olası askeri harekata tepki gösteriyor: Bu savaş iki halk arasında onarılmayacak kırılma yaratır.

Türkiye’nin Suriye Kürtlerine karşı hazırlığını yaptığı operasyona tepki gösteren Hakkarililer, iki halk arasında kırılma yaşatacak bu girişimin, uzun yıllara dayalı kin ve nefreti yayacağını söyledi. 

'NE TÜRK NE KÜRT BU SAVAŞA GİRMELİ’ 

Ekonomisi batmış bir ülkenin zor ayakta kaldığını dile getiren Zübeyde Bor, olası bir operasyonun ekonomiyi dibe çekeceğini hatırlattı. Operasyonun insanları gün ekmeğine muhtaç hale getireceğini belirten Bor, "Şuan zaten açlık sınırında yaşıyoruz. Kaldı ki bir operasyon olursa o zaman tamamen biteriz. Operasyon olursa bu ülke Suriye’den daha kötü olacak. Böylesi bir oyuna kesinlikle gelmemeliyiz. Ne Kürdü ne de Türkü bu savaşa girmeli. Bizim bir savaşa ihtiyacımız yok. Birlik ve beraberlik içinde yaşamamız gerekirken bu savaş neden? Biz Hakkarililer olarak birlik, dostluk ve kardeşliğin olduğu bir ortamda yaşamak istiyoruz. Suriye'ye kesinlikle girilmemeli ve savaş olmalı. Olası bir savaşta hem biz hem de bölge çöker. Onun için Suriye’ye girilmesini istemiyoruz" dedi.

‘BÜYÜK BİR KIRILMA YAŞANIR'

İktidarın insanların yaşam şartlarının iyileşmesi için mücadele etmesi gerekirken savaşa girmeye çalışmasına anlam vermeyen Salih Pala, "Suriye operasyonu ekonomik olarak bizi bitirecektir. Zaten şu anda yiyecek ekmek bulamıyoruz. Halkın elindeki her şey de bu savaşla yok olacaktır. Evde çocuklarımız aç bekliyor. Bazı evlerde ekmek yapacak bir kilo un yok. Halkımız genel olarak işsizlikten ve fakirlikten perişan durumda. İktidar oraya gireceğine bu yoksullar için çözüm bulsun. Bizler yüz yıllardır Türklerle bir arada yaşadık. Bu savaş olursa iki halk arasında onarılmayacak büyük bir kırılma yaşanır. Biz bu savaşı istemiyoruz. Kardeşçe yaşayabileceğimiz bir durumda neden savaşta ısrar ediliyor? Ölüm- öldürme hiçbir zaman çözüm olmamıştır ve çözüm olmayacaktır" dedi.

'BU SAVAŞI DESTEKLEMİYORUZ'

Suriye’ye gidilecek haberlerinin bile doların fırlamasına yettiğini vurgulayan esnaf Naci Şahinoğlu da, "Trump’ın açıklamalarıyla olmayan ekonomimiz daha da kötü bir yere doğru gidiyor. Şu anda ne milletin ne de esnafın alım gücü kalmadı. Düne kadar 1’e aldığımızı şu anda 2- 3’e alıyoruz. Suriye’ye müdahale meselesinde biz asla savaşın tarafı olmayacağız. İktidar bu savaşa neden bu kadar yatırım yapıyor? Biz kendi kimliğimizle gurur duyuyoruz. Yüzyıllardır Suriye, Irak ve Türkiye’deki farklı kökenli insanlar komşuyuz ve akrabayız.  Bu savaşın hem komşularımıza hem de bizlere büyük zararları olacak. Savaş hem ekonomik hem de insani olarak çok büyük bir zarar verecek. Suriye'ye girilmesini istemiyor ve bu savaşı desteklemiyoruz" diye konuştu. 

'İNSANLIK İÇİN SAVAŞ İSTEMİYORUZ'

4 öğrenci okutan ve günde 50 TL'ye çalışmak zorunda olduğunu ifade eden Fahri Kanat ise "Türkiye Suriye’ye girerse durum daha da berbat olacak. Şu anda zaten krizdeyiz. Hakkari’nin ve Türkiye’nin durumunu herkes biliyor ve görüyor. Binlerce üniversite mezunu genç işsiz dolaşıyor. Evimde 4 öğrenci okutuyorum ve günde 50 TL'ye akşama kadar çalışacak bir işi zor buldum. Bunun sebebi ekonominin kötü gidişidir. Ekonomi iyi olsaydı buralara bir iki fabrika kurulmuş olsaydı bizle bu durumlarda olmayacaktık. Ama Suriye’ye girilmesi mevcut durumu daha da kötüye götürecektir. Biz sadece ekonomik için değil insanlık için de savaş istemiyoruz" diye konuştu. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar