Ortadoğu üzerine bir komedi: Burası Cennet Olmalı

Ortadoğu üzerine bir komedi: Burası Cennet Olmalı
Bu hafta Filistinli yönetmen Elia Suleiman'ın filmi 'Burası Cennet Olmalı' ve İbrahim Büyükak, Onur Buldu, Doğu Demirkol'un başrolde olduğu 'Bayi Toplantısı' öne çıkıyor.

Bu hafta 2'si yerli 7 film vizyona girdi. Burası Cennet Olmalı ve Bayi Toplantısı haftanın filmleri.

BURASI CENNET OLMALI

Filistinli yönetmen Elia Suleiman, Cannes’ten Özel Mansiyon ödülü alan filminde ölüm ve korku ile kodladığımız ülkesinin izlerini absürt bir bakışla başkalaştırıyor. Yönetmenin ES adındaki karakteri canlandırdığı film, cenneti bulmak umuduyla ülkesinden kaçan adamın Paris’ten New York’a uzanan  yolculuğunda hep Filistin’i anımsatacak olayları ve insanları görmesini konu ediniyor. Yeni bir yaşam arayışı, köklerinden kopamayan bir adamın komik çaresizliğine dönüşüyor.


BAYİ TOPLANTISI

İbrahim Büyükak, sinemada Küçük Esnaf, Yol Arkadaşım ve Yol Arkadaşım 2 ile senaryosunu yazdığı ve başrolünde yer aldığı iyi filmlere imza attı. Bazen bir espri, bazen bir şifre anlamına gelen Bayi Toplantısı etkinliğinden hareketle, beyaz eşya satan üç esnafın Anadolu’dan İstanbul’a gelmeleriyle birlikte yaşadıkları küçük kıyameti anlatıyor. Kandırmaca, kovalamaca, macera dolu filmde alabildiğine saf esnaf kişilere İbrahim Büyükak, Onur Buldu ve Doğu Demirkol hayat veriyor. Büşra Pekin, Safa Sarı ve Müfit Kayacan gibi isimlerin de kadroda olduğu filmin yönetmeni Bedran Güzel.
 


PATRON GİBİ

Rose Byrne, Tiffany Haddish ve Salma Hayek yaş alan ama yaşlanmayan ruhlarıyla  Miguel Arteta'nın yönetmen koltuğunda oturduğu filmde boy gösteriyor. Mia ve Mel’in yakın arkadaşlıklarının iş ortağı olmalarıyla birlikte sarsılmasını komik bir dille anlatan filmde  Billy Porter, Jennifer Coolidge ve Ari Graynor gibi isimler de var. "İş ortaklığı dostu düşman eder" argümanının evrenselliği sayesinde yakınlık kurabileceğiniz hikayeyi, hafta sonunu tamamen kendi dertlerinizden uzak kalmak için izleyebilirsiniz.


VAHŞETİN ÇAĞRISI

Jack London'un Vahşetin Çağrısı romanınından uayrlanan film Kaliforniya’daki toprağından, hayatından koparılan, soğuk iklimde zorla kızak köpeği yapılan Buck’ın savaşçı bir ruha dönüşmesini anlatıyor. Chris Sanders’ın yönettiği yapımda Harrison Ford başrolde


GAREZ

Nicolas Pesce'nin yönettiği The Grudge, intikam hırsıyla dolu bir ruhun mesken tuttuğu eve yolu düşen herkesin maruz kaldığı dehşeti konu ediniyor. Andrea Riseborough, Lin Shaye, John Cho, Demián Bichir, Tara Westwood, Betty Gilpin ve Jacki Weaver oyuncu kadrosunda.


VİKİNGLER: BÜYÜK MACERA

Éric Cazes’in yönettiği animasyon 70’lerde çekilen ve çok sevilen çizgi dizinin ilk sinema uyarlamasıyla karşımıza çıkıyor.


EFSUNLU AYİN

1975 yılında Zahide isimli genç kadının üzerinde bir ayin denenir, ayini yapanlardan bir kişi hayatta kalır. Yıllar sonra o bölgeye gazetecilik okumak için gelen ve yurtta kalan Ebru, binlerce yıllık bir savaşın ortasına düşer. Filmin yönetmeni Uğur Kaplan. Eylül Ezgi Yılmaz, Sedef Şahin, Reyhan İlhan gibi isimler filmin oyuncu kadrosunda.

 

Öne Çıkanlar