Osman Kavala İstanbul sokaklarında

Osman Kavala İstanbul sokaklarında
Sanatçı Ateş Alpar, 4 yıldır tutuklu bulunan Osman Kavala'nın portresi ile İstanbul sokaklarında dolaştı.

Seda TAŞKIN


ARTI GERÇEK- Sanatçı Ateş Alpar, Osman Kavala’nın 4 yıldır hukuksuz biçimde tutuklu bulunmasına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirdiği performansta Osman Kavala’nın bir portresiyle İstanbul sokaklarında dolaştı.

ADALET VE ÖZGÜRLÜK VURGUSU

Ateş, gerçekleştirdiği performansla Kavala’nın elinden alınan hareket özgürlüğüne ve dört duvar arasına hapsedilişine atıfta bulunulurken adalet ve özgürlük vurgusu ve bunların ancak ortak bir yaşam dâhilinde mümkün olduğunu söyledi.

Ateş, gerçekleştirdiği performansına ilişkin su sözleri söyledi:

"Osman Kavala aramızda dolaşıyor. İnşaatların, soylulaştırma çabalarının, kültürel mirasın yağmalanmasının baş tacı edildiği sokaklarda, evrensel değerleri taşıyor. Tebüssümü, onu sokaklarda özgürce yürümekten alıkoyan hukuksuzluğun altını oyuyor. Kalabalıkların, çocukların, bazen kimsesiz evlerin bazen kuruyan çamaşırların arasından geçerken İstanbul'u İstanbul yapan çok kültürlü ve zengin coğrafyanın kaldırım taşlarını kat ediyor. Kokluyor havayı, egzoz gazlarıyla, simit ve çay kokularıyla, evlerde pişen yemeklerin buharıyla hemhal oluyor. Dört yıldır alıkonulduğu hücresinden, şehrin ritmine, hüzünlerine ve kahkalarına karışıyor. "

Öne Çıkanlar