Ozan Bingöl: Faturaları erteleme takdiri artık Cumhurbaşkanı'nda

Ozan Bingöl: Faturaları erteleme takdiri artık Cumhurbaşkanı'nda
Vergi uzmanı Bingöl, 'Torba yasada Cumhurbaşkanı'na elektrik ve doğalgaz faturalarını bir yıla kadar erteleme yetkisi verildi. Takdir artık Cumhurbaşkanı'ndadır...' dedi.

ARTI GERÇEK - Kamuoyunda resmi bir sokağa çıkma yasağı olmasa da, evlere kapanan ve işe gidemeyen yurttaşların büyük bir çoğunluğunda elektrik, doğalgaz, su gibi en temel ihtiyaçlara yönelik faturaların ertelenmesi talebi var. Hükümet ise henüz bu yönde bir adım atmış değil.

Vergi uzmanı Başkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Ozan Bingöl, kişisel Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama, "Dün kabul edilen koronavirüs ile ilgili torba yasada Cumhurbaşkanına elektrik ve doğalgaz faturalarını bir yıla kadar erteleme yetkisi verilmiştir. Takdir artık Cumhurbaşkanındadır... Torba yasanın tam metni ektedir" diyerek yasada yer alan maddeleri paylaştı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülmekte olan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 25 Mart 2020 tarihi itibariyle 7226 sayılı Kanun olarak yasalaştı.

Yeni torba yasada pek çok konuya ilişkin düzenleme mevcut. Koronavirüsün (Covid-19) ekonomik etkileriyle mücadele kapsamında öne çıkan tedbirler arasında, Cumhurbaşkanı kararıyla doğalgaz ve elektrik faturalarının bir yıla kadar ertelenebileceği maddesi de yer alıyor.

Elektrik ve doğalgaz faturalarının tahakkuk ve/veya tahsilat süresi Cumhurbaşkanı kararı ile bir yıla kadar ertelenebilecek. Erteleme faizsiz olacak. İşletmelerin bu nedenle yüklendiği finansman maliyetleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden Cumhurbaşkanı kararı ile karşılanabilecek.

Öte yandan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, bu yılın ikinci çeyreğinde elektrik fiyatlarına zam yapılmayacağını ifade ederek, enerji sektörünün üzerine düşen fedakârlığı yapması gerektiğini vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar