Özgürlüğüne kaçan inek yakalanınca stresten öldü

Özgürlüğüne kaçan inek yakalanınca stresten öldü
Polonya'da mezbahaya götürülürken yüzerek bir adaya kaçan ineğin özgürlüğü uzun sürmedi.

HABER MERKEZİ- Polonya'da kesime götürülürken kaçarak adada yaşayan ineğin özgürlüğü bir ay sürdü. Yakalanan inek çiftliğe götürülürken yolda stresten öldü.

Polonya'nın güney batısında yer alan Bukowo kasabasında mezbahaya götürülmek üzere arabaya yüklenirken kaçan ineğin özgürlük macerası ne yazık ki ölümle sonlandı. 23 Ocak'ta mezbahaya götürülmek üzere kamyona yüklenirken kaçan inek tarlalardan, ormandan geçerek Nyskie Gölü'ne ulaşmıştı. Sahibinin "Suyun dibine nasıl daldığını gördüm" dediği inek gölün üzerindeki adacığa yüzerek gözden kaybolmuştu.

SUYA ATLAYIP ADAYA KADAR YÜZDÜ

10 gün sonra adada inek görüldüğü ihbarını alan itfaiye ekipleri motorla yola çıkmış, İtfaiyenin geldiğini gören inek ise suya atlayıp 50 metre ilerideki bir başka adaya yüzerek tekrar kayıplara karışmıştı. İtfaiyeci, avcı ve veterinerlerden oluşan geniş bir ekip tarafından aranan ineğin yerini geçtiğimiz pazartesi günü Maciej Zych isimli bir drone kullanıcısı tespit etti.

Polonya medyasınının yanı sıra dünya medyasında da haber olan ineği satın almak için de Amerika, İngiltere, Almanya'dan yirminin üzerinde kişi ve vakıf devreye girdi. Değeri 5 bin zloty olmasına rağmen 20 bin zloty önerilen ineği nihayetinde Nyski Belediye Başkanı Czeslaw Bilobran satın almıştı.

Meraklı bir vatandaşın drone ile yerini tespit ettiği ineği yakalamak için perşembe sabahı düğmeye basıldı, bir avcı, iki veteriner ve iki yardımcıdan oluşan ekibin saatler süren çalışması sonucunda inek uzaktan üç sakinleştirici iğneyle vuruldu.

İnek daha sonra Nysa kasabası yakınlarında emekliye ayrılmış atların yaşadığı çiftlikte hayatını sürdürmesi için traktöre yüklendi. Ancak yolda stresten öldü. İneğin ölümüyle ilgili açıklama yapan veteriner Jacek Opara "Sanki bana açık, güneşli bir gökyüzünden yıldırım düştü" sözleriyle yaşadığı şoku ve üzüntüyü dile getirdi.

KESİLMEKTEN KAÇAN İNEK ÖZGÜRLÜĞÜNE YÜZDÜ

Öne Çıkanlar