Pakdemirli'ye 'galoşunu çıkar, tarlaya gel' çağrısı

Pakdemirli'ye 'galoşunu çıkar, tarlaya gel' çağrısı
Yerli üretimin desteklenip, ithalattan vazgeçilmesi gerektiğini ifade eden CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, Bakan Pakdemirli'ye seslendi.

CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi tarlaya çağırıp, üreticinin halini görmesini istedi.

Patates üreticileriyle görüşen CHP'li Keven, "Sayın Tarım Bakanı, galoşunuzu çıkarın tarlada üreticinin sorununu dinleyin. Tarladan, topraktan korkmayın gelin patates üreticilerinin yaşadıklarını görün" şeklinde çağrı yaptı.

Yozgat'ın köylerinde Kurban Bayramı ziyaretleri gerçekleştiren Keven, Kabalı köyü sakinlerinin 'Deveci Havzası Meyvecilik Entegrasyon Projesi' eleştirilerini dinledi. 

Köylüler 500 dekarlık alanda gerçekleşen projenin sac ayaklarından biri olan şirketin alacaklarını ödemediğini vurgulayarak, hukuku yollarla bunların bir kısmını aldıklarını ancak halen kalan alacakları için mücadele ettiklerini dile getirdi. Köylüler, Arazilerimizdeki  meyve bahçesini sözleşmeye uymadan işleten şirketi uzaklaştırıp köy halkının burada söz ve yetki sahibi olmaları için hep birlikte mücadele edeceğiz" dedi.

Patetes ürecileri ile de görüşen Keven'e çiftçiler, birinci sınıf patatesin 80 kuruş olduğunu ve maliyetini ancak karşıladığını vurgulayarak, "Geri kalanın fiyatı ise 50 kuruşa kadar iniyor. Bu fiyatlarla üretici nasıl para kazanıp evini geçindirecek?" diye sordu.

'YERLİ ÜRETİM DESTEKLENMELİ'

CHP’li Keven ise "Üretici üretsin ve ülkenin gıda ihtiyacını karşılaşın istiyorsak çiftçinin ürün fiyatını tüccarın insafına bırakmamak lazım. 83 milyonun gıda ihtiyacını karşılayan üreticilerimiz zarar ediyor. Taban fiyat uygulaması olmalı, ithalat değil yerli üretim desteklenmeli. Saray ve ekibi, başları sıkışınca çareyi ithalatta arıyor. Çareyi ithalatta değil tarlada, üretimde arayın. Sayın Tarım Bakanı galoşunuzu çıkarın tarlada üreticinin sorununu dinleyin. Tarladan, topraktan korkmayın gelin patates üreticilerinin yaşadıklarını görün" değerlendirmesi yaptı.(ANKA)

Öne Çıkanlar