Paramount Hotel'in ilk sahibi Uras'ın kızı: Cihan Ekşioğlu, devletin tankıyla otelimize girdi

Paramount Hotel'in ilk sahibi Uras'ın kızı: Cihan Ekşioğlu, devletin tankıyla otelimize girdi
Victoria Yasemin Uras, Ufuk Turizm’in pay defterinde otelin sahibinin Sezgin Baran Korkmaz görünmediğini söyledi.

Paramount Hotel'in ilk sahibi olan Atilla Uras'ın kızı Victoria Yasemin Uras, Özbek asıllı Botır Rakhimov’un otele 'çöktüğünü' ve babasının öldüğü gün askeri kışlalar inşa eden Cihan Ekşioğlu'nun otele devletin tankıyla girdiğini ileri sürdü. 

Suç örgütü lideri Sedat Peker 9'uncu videosunda Bodrum'daki Paramount Hotel ve Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili yeni iddialar dile getirdi. Peker, "Bodrum’da Paramount Hotel var. Sahibi kim? Sezgin Baran Korkmaz. Bu arkadaş Türkiye’de aranıyor, Amerika’da da. Türkiye ayrı arıyor, Amerika ayrı arıyor. Sezgin Baran Korkmaz’ın otelinde kimler var? Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, hani İçişleri Bakanlığı’nın koyduğu yasakları kaldıran var ya o. Veysi Ateş tatil ekibinde. Bunlar tatili de beraber yapıyorlar, kesmeyi de beraber yapıyorlar. Resul olaya sonradan dahil olacak bunlar şimdi tatil ekibi. Şimdi bunlar, bir de Muğla Emniyet Müdürü, Marina Yalıkavak vardı ya el konulan aynı yer. Dikkat edin hep el koyma operasyonları Muğla’da oluyor, şimdi de otele el koyuyorlar. Sizin aranan adamın otelinde ne işiniz var? Hani faturalarınız? Suit odalarda kalıyorsunuz, hani fatura?" diye sordu.

İSPANYA VE FBI TARAFINDAN KIRMIZI BÜLTENLE ARANAN İSME TÜRKİYE VATANDAŞLIĞI VERİLDİ

Peker'in iddialarının ardından gözler Paramount Hotel'indeki ilişkilere çevrildi. Otelin ilk sahibi olan Atilla Uras'ın kızı Victoria Yasemin Uras Youtube'de yayın yapan Zanka TV'de Ferit Atay'ın sorularını yanıtladı. İspanya ve FBI tarafından kırmızı bültenle aranan, daha sonra kendisine Türkiye vatandaşlığı verilen Özbek asıllı Botır Rakhimov'un 'otele çöktüğünü' söyleyen Uras, "Palmira’yı yaptık, 1 sene ben işlettim sonra Koç’lara sattık. Paramount’un yan arsası Rixos bizimdi. Onu da bir müddet sonra sattı, Paramount’u yaptı. Paramount’un ilk adı Golden Savoy’du. Arsayı Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan 50 seneliğine kiraladı. Ama üzerindeki binalar bizimdi, biz inşa ettik. Jumeirah sanırım 2 sene kadar işletti. Fakat orada oğlunun başına talihsiz bir olay geldi, otelin önünde teknede kalp krizi geçirdi 27 yaşında. O yüzden, oğlunu da çok sevdiği için orada işletmeci olmak istemedi ve kendi yerine bir kiracı buldu" dedi.

KARŞILIKSIZ ÇEK

Bulunan yeni kiracının İspanya ve FBI tarafından kırmızı bültenle aranan, daha sonra kendisine Türk vatandaşlığı verilen ve Bahtiyar İkramoğlu ismini alan Özbek asıllı Botır Rakhimov olduğunu söyleyen Uras, Rakhimov’un bir süre sonra, "Otel iş yapmıyor, para kazanamıyorum" gibi gerekçelerle babası Atilla Uras’ı sıkıştırmaya başladığını belirterek, "Bu kişi otelimizin üstüne çöktü" ifadesini kullandı.

Yaşanan olaylar üzerine babasının oteli satmak istediğini, Turan Avcı’nın otele talip olduğunu belirten Uras şöyle konuştu: 

"Turan Avcı 'Aldım' dedi ama sonra çeke bakılınca Andrey Ravyoric diye bir adam çıkıyor. Andrey, Turan Avcı’nın yanında çalışan çaycı, şoför gibi bir adam. 47 milyon dolarlık bir çek var.  Babama ben vasi atamaya çalışınca, hakimin karşısına çıktı dedi ki 'Ben bu oteli 100 milyon dolara satıyorum'. 100 milyondan sonra bir anlaşma çıktı 90, sonra bir anlaşma 67, sonra çek çıktı 47, sonra çıktı ki çek karşılıksız. Zaten Rus şoför adına, şoför nasıl alıyorsa..."

'OTELİN BEDENİ ÖDENMEDİ BUGÜNE KADAR'

Babası hastanede komadayken şirket hisselerinin çalındığını öne süren Victoria Yasemin Uras, "Anlaşmanın günü gelmeden bir ay evvel, kasaya girmişler. Kasadan hisseler alınmış, Çekoslovakya’ya kaçırılmış. 100 milyon dolarlık, şimdi 127 diyor Sezgin Baran Korkmaz, otelin hisselerini 2 bin 500 TL’ye kurulmuş bir şirket açıp Çekoslovakya’da kaçırdılar. Otelin bedeli ödenmemiştir bugüne kadar. Elden ele, el değiştiriyor" diye konuştu.

'CİHAN EKŞİOĞLU, OTELE DEVLETİN TANKIYLA GİRDİ'

Otelin daha sonra bir kez daha el değiştirdiğini ve  Botır Rakhimov’a geçtiğini söyleyen Uras, "Bir de Botır’ın yanında Cihan Ekşioğlu diye bir kişi türedi. Cihan Ekşioğlu, babamın vefat ettiği gün otelimize devletin tankıyla girdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin tankıyla otelimize girdi. Cihan Ekşioğlu, o ara devletin kışlalarına tadilat yapıyordu. Oteli fethetti. Ben dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey görmedim, bir devletin tankını alıyorsunuz ve o tankla yollardan gelip otele giriyorsunuz" dedi.

Kendilerine bugüne kadar otel için bir ödeme yapılmadığını belirten Yasemin Uras, otelin Sezgin Baran Korkmaz’a geçtiğini Korkmaz’ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımla öğrendiğini söyledi: 

"Bana birkaç kişi aracılığıyla telefon açıldı ve 'Ben Kazaklardan 42 milyon euroya aldım' dedi. Benle yalıda oturup konuşmak istediğini söyledi. Ben de 'Öyle bir şey olamaz ama ödenmemiş bedeli var siz de biliyorsunuz, arzu ederseniz avukatınızla ofisime gelirsiniz, oturup konuşuruz' dedim. Gelmedi."

'OTEL KORKMAZ'IN ÜZERİNE DEĞİL'

Otelin şu anda Sezgin Baran Korkmaz üzerine olmadığını belirten Uras, "Şöyle bir hikaye de var; Sezgin Baran Korkmaz’a bildiğim kadarıyla Botır Rakhimov’un 30 milyon dolar kadar borcu vardı. Acaba o borç karşılığında mı devretti onu bilmiyoruz, öğreneceğiz. Pay defterlerini istedik. Delilleri istedik, hakim de istedi. Şu halde Ufuk Turizm’in pay defterinde halen Botır gözüküyor, Sezgin değil" diye konuştu.

CİHAN EKŞİOĞLU KİMDİR?

Yasemin Uras'ın otele tankla girdiğini söylediği Cihan Ekşioğlu EKBA Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı. Ekşioğlu, İstanbul Yapı, CEMD Defence, CEMD Technology, ICE Defence Savunma Teknolojileri ve Martebd INC şirketlerinin sahibi. İnşaat sektöründe faaliyet gösteren ve şirket tanıtımlarında hem yurt içinde hem yurt dışında büyük projelere imza atıldığı anlatılan holding Bodrum'un yanı sıra İstanbul Kağıthane'de ve Fikirtepe'de kentsel dönüşüm projelerine devam ediyor.

ATİLLA URAS KİMDİR?

Paramount otelin ilk sahibi Atilla Uras 1937 yılında İstanbul'un Kadıköy ilçesinde doğdu. Robert Koleji'ni bitirdikten sonra eğitimini Amerika'da tamamladı. Bobson Üniversitesi'nde ekonomi bölümünden mezun olan Atilla Uras, Sovyetler Birliği döneminde Sovyetler’e ilk ticaret yapan kişi olarak biliniyor. 36 yıllık çalışma süresi içinde ihracat, ithalat ve mümesillik yapan Atilla Uras, Marmarabank’ın eski Yönetim Kurulu Başkanı. Türkiye’de kiralardan en fazla gelir elde eden listesinde ilk 100 arasında yer alan Atilla Uras, müteahhitlik yaptığı dönemde İstanbul Boğazı ve Etiler gibi yerlerde birçok villası bulunuyor. Paramount Hotel'in sahibi ilk Atilla Uras, 26 Haziran 2018 tarihinde 81 yaşındayken öldü. Uras'ın 4 çocuğu var.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar