Patronun saatlerce dövdüğü çırağa hapis cezası istendi

Patronun saatlerce dövdüğü çırağa hapis cezası istendi
Darp edilen çırak hakkında 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istendi.

Afyonkarahisar’da çırak olarak çalıştığı balıkçı dükkanında 200 TL’lik yevmiye meselesi yüzünden çıkan tartışmada patronları tarafından 5 saat boyunca ahşap sopa ve metal maşayla dövüldüğü öne sürülen 16 yaşındaki gence 2-6 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açılırken, genci darp eden patrona ise 4-14 yıl arasında değişen hapis cezası istendi.

7 Mart'ta yaşanan olaya ilişkin Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturmayı tamamlayarak, iki ayrı iddianameyi birleştirdi.

Asliye Ceza Mahkemesinde açılan davada tutuklu sanık iş yeri sahibi Akif A. hakkında ‘cebir, tehdit, hile kullanarak hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 4 yıldan 14 yıla kadar, darp edilen çırak Ş.C.K., hakkında ise hırsızlık ve balık kasasıyla darp etmeye çalışma gerekçesiyle ‘silahla basit yaralamaya teşebbüs’ suçlarından 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istendi.

Çırak, tartıştıkları patronu Akif A.’nın alacağı parasını istemesi üzerine kendisine küfrettiğini söyleyerek, "Akif A. bana küfredince sinirlendim ve kendimi koruma maksatlı elime geçirdiğim balık kasasını Akif A.’ya savurdum. Bunu vurma amaçlı yapmadım" dedi.

Savcılık iddianamede Ş.C.K’nın gece vakti sayılan zaman diliminde müşteki Akif A.’ya ait aracın anahtarını gizlice alıp belli süre olay yerinden ayrıldığı ve aracın içerisinde bulunan parayı da almak suretiyle üzerine atılı tamamlanmış ’haksız yere elde bulundurulan anahtarla kilit açmak suretiyle gece vakti hırsızlık’ ve müştekiyi ele geçmeyen balık kasası ile darp etmeye çalışarak ’silahla basit yaralamaya teşebbüs’ suçlarını işlediğini iddia etti.

Hakkında 4 yıldan 14 yıla kadar hapsi istenen Akif A.’nın ise S.C.K.’nın alkol aldıktan sonra uyuduğu esnada montunun cebinden anahtarını aldığını ve kamyonetin torpidosundaki 4 bin liranın yerinde olmadığını görünce sinirlenerek şahsı darp ettiğini söyledi.

Tanık Y.A. ise iddianamedeki ifadesinde, Ş.Ç.K., ile uyuyan patronlarının ceketinin cebinden kamyonetin anahtarını alarak araçla yola çıktıklarını, S.Ç.K’nin araçtaki parayı kemer bölgesine koyduğunu söyledi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar