Gözaltına alınan Migros işçileri serbest bırakıldı

Gözaltına alınan Migros işçileri serbest bırakıldı
Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle ücretsiz izne çıkarılan, daha sonra da Kod-29 gerekçe gösterilerek işten atılan Migros depo işçileri, 94 gündür hakları için direniş yapıyor.

ARTI GERÇEK- Patronların işten çıkarma yasağı olan salgın sürecinde silah olarak kullandığı Kod 29 ile işten çıkarılan Migros işçilerine, patron Tuncay Özilhan'ın İstanbul Beykoz'daki villası önünde müdahale eden polis, 36 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Haklarını talep etmek için bugün Migros'un bağlı olduğu Anadolu Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın villasının önünde buluşan işçilerin talepleri kabul edilmezken, polis müdahale ederek 36 kişiyi gözaltına aldı. Müdahale sırasında kadınların "Nefes alamıyorum" çığlıkları duyulurken, işçiler "Özilhan işçiye hesap verecek" sloganı attı.

DESTEĞE GELEN SENDİKA YÖNETİCİLERİ VE İŞÇİLERİN DE OLDUĞU 36 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polis müdahalesine ilişkin işçilerin sendikası DGD SEN’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Migros işçisiyle dayanışmaya gelen İnşaat-İş, TOMİS, 4. Vardiya, Limter İş, Dev Turizm İş Marmara Şubesi, Kaldıraç, Tur Assist işçisi Mesut Toprak, Dev Tekstil İş, PTT-Sen üye ve yöneticilerinin de aralarında olduğu 36 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

Gözaltına alınanlar arasında DGD SEN Genel Başkanı Murat Bostancı Limter İş Genel Başkanı Kamber Saygılı, İnşaat İş Genel Sekreteri Yunus Özgür, Dev Turizm YK Üyesi Gökhan Aslan, İnşaat İş Örgütlenme Sorumlusu Deniz Gider, PTT ve SML Etiket işçilerinin de olduğu öğrenildi. 


 

POLİS MÜDAHALESİNDE, DGD SEN ÖRGÜTLENME UZMANI YILMAZ'IN KOLU KIRILDI

Polis müdahalesiyle gözaltına alınan DGD Sen Örgütlenme Uzmanı Kemal Yılmaz'ın kolu kırıldı.

'BİZDEN ÇALDIĞINIZ HER ŞEYİ GERİ ALACAĞIZ'

Gözaltına alınan bir kadın Migros işçisi ise "Hepsini alacağız hepsini. Bizden çaldığınız her şeyi geri alacağız, korkun yine geleceğiz yine" diye seslendi.

Gözaltına alınan 36 kişi Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Buradaki ifade işlemlerinin ardından sağlık kontrolüne sevk edilen işçiler serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası'na (DGD SEN) üye oldukları gerekçesiyle ücretsiz izne çıkarılan, daha sonra da Kod-29 gerekçe gösterilerek, işten atılan Migros depo işçileri 94 gündür hakları için direniş yapıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar