Benzin, motorin ve otogaza zam geliyor

Benzin, motorin ve otogaza zam geliyor
Benzinin litre fiyatına perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere 11 kuruş, motorinin litre fiyatına 10 kuruş, otogaza da 32 kuruş artış bekleniyor.

Akaryakıt fiyatlarında son günlerde çok sık değişiklik yaşanıyor. Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 11, motorinin litre fiyatına ise 10 kuruş zam geliyor. Otogazda gerçekleşmesi beklenen zam ise 32 kuruş olarak belirtildi.

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Benzinin litre fiyatı şu an İstanbul’da 6,17 TL’den, Ankara ve İzmir’de ise ortalama 6,24 TL’den satılıyor. Motorinin litre fiyatı ise İstanbul’da 5,72 TL’den, Ankara ve İzmir’de ise ortalama 5,79 TL’den satılıyor.

Pazartesi günü benzinin litre fiyatına 12 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 17 kuruş indirim yapılmıştı.

Öne Çıkanlar