Pınar Aydınlar'a hapis cezası

Pınar Aydınlar'a hapis cezası
Sanatçı Pınar Aydınlar ve HDP yöneticisi Hacay Yılmaz'a 10’ar ay hapis cezası verildi.

İSTANBUL - "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla yargılanan sanatçı Pınar Aydınlar ve HDP yöneticisi Hacay Yılmaz hakkında verilen 2’şer yıl 1’er ay hapis cezası istinaf mahkemesinde bozuldu. Aydınlar ve Yılmaz’a 10’ar ay hapis cezası verildi.
 
7 Haziran seçimleri öncesinde "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla yargılanan HDP İzmir Milletvekili adayı Pınar Aydınlar ve HDP yöneticisi Hacay Yılmaz hakkında verilen 2’şer yıl 1’er ay hapis cezasının istinaf duruşması görüldü. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2 Mart günü verilen ceza için görülen duruşmaya Aydınlar SEGBİS ile katıldı. Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayına gelen Aydınlar, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi’ndeki duruşmaya katıldı. Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada Aydınlar’ın avukatları hazır bulundu. Duruşma devam ettiği sırada çok sayıda HDP yönetici ve üyesi de adliye önünde bekledi. Aydınlar ve  müdafilerinin savunmaları ardından iddia makamı mütalaasını sundu.

Savcı mütalaasında Aydınlar ile Yılmaz’ın "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla cezalandırılmasını istedi. Daha sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, Aydınlar ve Yılmaz hakkında "örgüt propagandası yapmak" gerekçesi ile 10’ar ay hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, cezanın ertelenmesi yönünde karar vermedi. (MA)

Öne Çıkanlar