İstanbul'da polis bir araca ateş açtı: 1 kişi hayatını kaybetti

İstanbul'da polis bir araca ateş açtı: 1 kişi hayatını kaybetti
Bakırköy’de 'dur' ihtarına uymayıp ters yönden araçlara çarparak ilerleyen şüpheli araca polis tarafından ateş açıldı. Olayda araçtaki bir kişi hayatını kaybetti.

Bakırköy’de polisin "dur" ihtarına uymayıp ters yönden araçlara çarpan şüpheli, polise silah göstererek kaçmaya çalıştı. Polisin araca açtığı ateş sonucu vurulan araçtaki bir kadın, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yaya olarak kaçan şüpheli yakalanırken, hayatını kaybeden genç kadın hakkında ise 7 defa kayıp başvurusu olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili iki polis memuru gözaltına alındı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valiliğinden bugün saat 15.15 sıralarında Bakırköy’de polisin 'dur' ihtarına uymayıp bir aracın kaçtığı ve o sırada polisin ateş açması sonucu bir kişinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin açıklama yapıldı.

Valiliğin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Bakırköy ilçemizde bugün saat 15.10 sıralarında ekiplerimizce yapılan sabit uygulama noktasında durmayan 34 DVA plakalı araca, sözlü ve megafonla 'DUR' ihtarında bulunulmuştur. Yapılan yoğun uyarı ve takibe rağmen E-5 Güney istikametinde makas atarak kaçan araç sürücüsünün, elindeki silahı göstermesi üzerine, görevli personel tarafından, şahsı uyarmak ve aracı durdurmak amacıyla uyarı ateşi açılmıştır. Çevredeki araçlara çarparak duran araçtan yaya olarak kaçan S.K. isimli şahıs, ekiplerimizce yakalanmıştır. Araçta yapılan incelemede; ön yolcu koltuğunda bulunan Y.A.’nın, ateşli silah mermisinin isabet etmesi sonucu yaralandığının anlaşılmasıyla ivedilikle hastaneye sevk edilmiştir. Araçta bir miktar uyuşturucu madde ile 1 adet dolu tabanca şarjörü ve seyyar çakar tertibatı ele geçirilmiştir.Araç sürücüsü S.K.’nın kasten yaralama, tehdit, 6316 SKM, uyuşturucu madde kullanma gibi çeşitli suçlardan 8 adet kaydı bulunduğu anlaşılmıştır. Yaralı Y.A., hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır."

Gazeteci Emre Orman da olayı Twiitter hesabından şu ifadelerle duyurdu

"Adli Tıp'a bir kadın cenazesi geldi. Aldığımız bilgiye göre; Küçükçekmece'de polis çevirmesi esnasında ehliyeti olmadığı için durmadığı belirtilen 17 yaşındaki genç kızın aracı polislerce taranmış. Olay yerinde hayatını kaybetmiş."

Öne Çıkanlar