Polis memuru, el konulan silah ve elektronik eşyaları satmış

Polis memuru, el konulan silah ve elektronik eşyaları satmış
Antep'te polisin ele geçirilen silah ve elektronik eşyaların bir polis tarafından emniyetten çalınarak satıldığı ortaya çıktı.

GÜNCEL - Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nün çeşitli operasyonlarda ele geçirdiği silah ve bazı elektronik malzemelerin bir polis tarafından çalınarak satıldığı ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında polis memurunun da aralarında olduğu 4 kişi tutuklandı.

Gaziantep'te, operasyonlarda ele geçirilen bazı silah ile elektronik malzemelerin çalındığı belirlendi. Bu bilgi üzerine konunun doğruluğunun saptanması için Emniyet Genel Müdürlüğü'nden müfettişler idari, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da adli soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında emniyet bünyesinde özel ekip oluşturularak inceleme başlatıldı. Yapılan çalışmalar sonunda 2016 yılından itibaren 'FETÖ soruşturması' kapsamında 6 ve 'Ateşli Silahlar Kanununa Muhalefet' suçlarından 39 olmak üzere toplam 45 dosyada kayıp/çalıntı silah ve elektronik materyal bulunduğu belirlendi.

Araştırmada silah ve elektronik malzemelerin polis memuru H.Y. tarafından peyderpey çalındığı ve daha sonra 3 kişiye satıldığı ortaya çıkarıldı. Yapılan incelemenin ardından polis memuru ve 3 sivil gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Gaziantep Valiliği'nden de konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Olayın, 2016 yılından suçun tespit edildiği tarihe kadar Polis Memuru (H.Y.) tarafından peyderpey gerçekleştirildiği anlaşılmıştır. Polis Memuru (H.Y) ile olayla bağlantılı oldukları tespit edilen (T.Ç.), (A.T.) ve (A.B.) isimli sivil şahıslar çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanmışlardır. Başlatılan adli ve idari soruşturmalar devam etmektedir" denildi. (DHA)

Öne Çıkanlar