Prof. Dr. Osman Müftüoğlu: Rakamlar bize salgında güzel umutlar vaat etmiyor

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu: Rakamlar bize salgında güzel umutlar vaat etmiyor
Prof. Dr. Müftüoğlu, hijyen, maske, mesafe ve aşılamanın süreç için en etkili çözüm olduğuna bir kez daha dikkati çekti.

Türkiye'de hızla artan vaka sayısıan ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu,  "Rakamlar bize salgında güzel umutlar vaat etmiyor. Pandemi matematiğinin ustası uzmanlar, önümüzdeki günlerin biraz daha zor, meşakkatli, fedakârlık ve çözüm ortaklığı gerektiren günler olduğunu söylüyor" dedi. 

Hijyen, maske, mesafe ve aşılamanın süreç için en etkili çözüm olduğuna bir kez daha dikkati çeken Müftüoğlu, "Bu nedenle içinde yaşadığımız günler suçlu aramayı bırakıp mevcut çözümler üzerine odaklanmanın, eğer mümkünse ve varsa yeni çözümler üretip toplumla paylaşmanın zamanıdır" ifadesini kullandı. 

"Ayakta kal hayatta kal" başlığıyla yayımlanan yazısının devamında Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, THE Lancet Psychiatry dergisinde yayımlanan ABD kaynaklı bir analize de yer verdi:  

COVID-19’a yakalananların yaklaşık 3’te birinde 6 ay içerisinde dikkati çekecek ölçüde nörolojik ve psikolojik sorunlar saptanmış. Özellikle ruhsal sorunların yoğunluğu dikkat çekici ölçüde. Anlaşılan o ki bu sıkıntılı süreç sona erdikten sonra da ruh sağlığımızı tehdit etmeye devam edecek.
 

Öne Çıkanlar