Putin: Batılı partnerlerimiz, Kiev’e öldürücü modern silahlar sağlıyor

Putin: Batılı partnerlerimiz, Kiev’e öldürücü modern silahlar sağlıyor
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, partnerlerimiz Kiev'e silah sağlıyor ve Karadeniz’de, sınırlarımızın yakınında provokatif askeri tatbikatlar yaptıklarını belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dışişleri Bakanlığı’nın yönetim kurulu toplantısında konuştu. NATO’nun stratejik bombardıman uçaklarının Rusya sınırlarının 20 km yakınında uçuş gerçekleştirmesi hakkında konuşan Putin, izin verilebilecek tüm sınırları aşıldığı konusunda uyarıda bulundu.

"Tabii ki partnerlerimizin çok nevi şahsına münhasır olduklarını, en hafif deyimiyle söylemem gerekirse, kırmızıçizgiler hakkındaki uyarılarımızı yüzeysel biçimde algıladıklarını biliyoruz" ifadelerini kullanan Putin, Batılı partnerlerinin Kiev'e silah sağladığını dile getirdi.

Konu hakkındaki endişelerini sürekli dile getirdiklerini ve kırmızıçizgilerinin neler olduklarını söylediklerini dile getiren Putin, "ABD dâhil Batı ile ilişkilerimizin benzersiz, hatta neredeyse müttefiklik seviyesinde olduğu dönem NATO’nun doğuya doğru genişlemesi konusundaki endişelerimiz ve uyarılarımız tamamen görmezden gelindi" dedi.

Putin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi NATO’nun askeri altyapısı nerelere geldiğini görebiliyoruz: Doğrudan sınırlarımızın çok yakınına. Romanya ve Polonya’ya ise füze savunma sistemleri yerleştirilmiş durumda. Bunun parçası olan MK-41 fırlatma rampası ve saldırı sistemi çok kolay bir biçimde (Rusya’ya karşı) kullanılabilir. Sistemin yazılımını bu şekilde değiştirmek sadece birkaç dakika alır."

Öne Çıkanlar