QSD Genel Komutanı, ABD ve Rusya'yı antlaşmanın taahhütlerine uymaya çağırdı

QSD Genel Komutanı, ABD ve Rusya'yı antlaşmanın taahhütlerine uymaya çağırdı
Mazlum Kobane, BM'yi de eleştirerek, BM'nin Türkiye'nin Kürt bölgelerinde konut alanları inşa etme kararı hakkında inceleme yapacağı açıklamasının etnik temizliği meşrulaştırdığını söyledi.

ARTI GERÇEK - Suriye Demokratik Güçleri (QSD) Genel Komutanı Mazlum Kobane, ABD ve Rusya'yı Türkiye ile yaptıkları ateşkes antlaşmasındaki taahhütlerini yerine getirmeye çağırdı.

Mazlum Kobane, saldırılar nedeniyle Serêkaniyê (Resulayn) ve Girê Spî (Tel Abyad)'de evlerini terk etmek zorunda kalan halkın dramına dikkat çekti.

QSD Komutanı, göç etmek zorunda kalan halkın evlerine güvenli şekilde geri dönüşlerinin sağlanması hususunda ABD ve Rusya'nın taahhütlerini yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Kobane, Twitter hesabından İngilizce yaptığı açıklamada, "Koalisyon, Rusya ve ABD, Serêkaniyê ve Tel Abyad’da demografik değişimi önlemek ve Bay Pence ve Bay Pompeo’nun aracılık ettiği anlaşmayı uygulamak için taahhütlerini yerine getirmek zorundadırlar. Arazilerine geri dönen insanların eylemlere ve kaçırılmalara maruz kalmayacağından emin olunmalıdır." dedi.

Mazlum Kobane, BM Genel Sekreteri Guterres'in, Türkiye'nin Suriyeli göçmenler için Kürt bölgelerinde yeni konut alanları inşa edeceği yönündeki talebi ile ilgili inceleme yapılacağına dair açıklamasını da eleştirerek bunun etnik temizliği meşrulaştırma anlamına geldiğini söyledi.

Kobane, Birleşmiş Milletler misyonuna da değinerek, "Birleşmiş Milletler'in misyonu yerel halkı korumaktır etnik temizlik projelerine onay vermek değildir" dedi.

Öne Çıkanlar