QSD: Saldırı karşısında Esad ile ittifak yapabiliriz

QSD: Saldırı karşısında Esad ile ittifak yapabiliriz
Mazlum Kobani: Açıkçası hayal kırıklığına uğradık. Bu durum Suriye’nin ABD'ye olan güvenini ve Amerika’nın güvenilirliğini sarstı.

Suriye Demokratik Güçleri (QSD) Genel Komutanı Mazlum Kobani, ABD’nin Türkiye'nin olası harekatı için gereken şartları yerine getirip, yolu açmasıyla güvenilirliğini sarstığını ve Suriye'yle ittifak yapabileceklerini söyledi. Kobani, IŞİD tutuklularına göz kulak olmanın da artık ikincil öncelikleri olduğunu dile getirdi. 

Mazlum Kobani, Türkiye’nin topraklarına yönelik olası harekatına ilişkin NBC News’e demeç verdi. 

Ellerindeki IŞİD üyelerinin tutukluluğuyla görevli savaşçılarının olası saldırılara karşı sınır hattında savunmaya geçtiğini dile getiren Mazlum Kobani, ABD’nin Türkiye harekatı  için gereken şartları yerine getirip, yolu açması sonrasında IŞİD tutuklularına göz kulak olmanın artık ikincil öncelikleri olduğunu söyledi. 
 
Kobani ve ABD yetkililerin ifadelerine yer verilen haberde, bölgede DAİŞ’e karşı ABD öncülüğünde yürütülen mücadele esnasında 2 bini yabancı olmak üzere 12 bin DAİŞ üyesinin hapishanelerde tutulduğu kaydetti. NBC News, haberinde Pentagon’un verilerine dayandırarak da geriye kalan 10 bin DAİŞ militanının Iraklı ve Suriyelilerden oluştuğu belirtildi. 
 
‘AMERİKA GÜVENİLİRLİĞİNİ SARSTI’ 
 
"Açıkçası hayal kırıklığına uğradık" diyen Mazlum Kobani, "Bu durum Suriye’nin ABD'ye olan güvenini ve Amerika’nın güvenilirliğini sarstı" dedi. Erdoğan’ın uzun süredir Suriye Kürtlerini tehdit ettiğini ifade eden Kobani, Erdoğan’ın, Kürtleri, ülkesinin istikrarına tehdit olarak görmesini kabul etmedi. 
 
ABD’nin kararının, Kürtlerin hayatlarına mal olacağını hatırlatan Kobani, daha önce asla düşünmeyeceği şeyi düşündüğünü ve bu saldırı karşısında Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile ittifak yapabileceğini söyledi. ABD halkına Trump'ın bu kararından vazgeçmesi için baskı yapması konusunda çağrı yapan Kobani, "Sizlerle birlikte uluslararası terörizme karşı, IŞİD’e karşı savaşan bu insanlar şimdi büyük bir tehlike içinde ve bu savaşı tek başlarına vermekle yüz yüzeler" diye belirtti.  (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar