Rabia Naz’ın babası kendisinden DNA örneği alınması için başvurdu

Rabia Naz’ın babası kendisinden DNA örneği alınması için başvurdu
Giresun’un Eynesil ilçesinde şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan DNA örneği vermek için savcılığa başvuruda bulundu.

Giresun’un Eynesil ilçesinde şüpheli şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan, DNA vermek için savcılığa dilekçe verdi. Baba Vatan, talebinin sözlü olarak Eynesil Emniyet Müdürlüğü'ne bildirildiğini söyledi. 
 
Giresun Başsavcılığı ise yaptığı açıklamada baba Şaban Vatan’ın DNA örneği alınmasına izin vermediğini belirtti. Savcılıktan yapılan açıklamada, "Baba Şaban Vatan, kendisinden ve oğlundan kan örneği alınmasına rıza göstermemiştir. Bu nedenle otopside bulunan erkek DNA karşılaştırması ile ilgili kesin bir kanaate ulaşılamamıştır. Soruşturma dosyası ile ilgili gizlilik kararı 08.11.2019 tarihinde kaldırılmıştır. 11.11.2019 tarihinde baba Şaban Vatan ve avukatı, dosyada bulunan bilgi, belge ve dijital verilerden örnek talep etmiştir. Dosyada taraf oldukları için kendilerine istedikleri bilgi ve belgeler CMK 234’üncü madde uyarınca soruşturmanın gizlilik ve amacını bozmamak koşuluyla verilmiştir. Baba Şaban Vatan’ın almış olduğu bu belge ve dijital verileri sosyal medya üzerinden kamuoyuyla paylaştığı saptanmıştır. Başsavcılığımız tarafından, Rabia Naz Vatan’ın görüntülerinin babası Şaban Vatan’a seyrettirildiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır" denilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar