Redhack davasından yargılanan gazetecilerin duruşması ertelendi

Redhack davasından yargılanan gazetecilerin duruşması ertelendi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a ait, Redhack'in sızdırdığı mailleri haberleştirdikleri için yargılanan gazetecilerin duruşması ertelendi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a ait, Redhack'in sızdırdığı mailleri haberleştirdikleri için yargılanan Gazeteciler Ömer Çelik, Metin Yoksu, Derya Okatan, Tunca Öğreten, Eray Sargın ve Mahir Kanat'ın yargılandığı davanın 8’inci duruşması İstanbul 29’uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Çelik, Yoksu, Okatan katılmazken Öğreten, Sargın, Kanat ve avukatları hazır bulundu. Duruşmayı Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve çok sayıda gazeteci takip etti.
 
Kimlik tespitlerinin ardından el konulan dijital materyalleri ile ilgili bilirkişi inceleme raporunun dosyaya konulduğu görüldü. 
 
ADLİ KONTROL ŞARTLARININ KALDIRILMASI İSTENDİ

İlk olarak söz alan gazeteci Tunca Öğreten, 3 yıldır mağduriyet yaşadıklarını, bir haber nedeniyle  evinin basıldığını ve tutuklandığını söyledi. Bu süreçte kendisine örgüt arandığını dile getiren Öğreten, 3 yıldır devlet sırlarını ifşa etmekten yargılandığını söyledi. Yaptığı haberin devlet sırrıyla alakasının olmadığını belirten Öğreten, el konulan dijital materyallerinin verilmesi ve adli kontrol şartının kaldırmasını istedi. 
 
Ardından söz alan Mahir Kanat ve Eray Sargın, adli kontrollerin kaldırılması, dijital materyallerin verilmesi ve duruşmalardan vareste tutulma taleplerin de bulundu. 
 
KİMİ TALEPLER RET EDİLDİ

Söz alan avukatlar müvekkillerinin adli kontrol şartlarının kaldırılması, dijital materyallerin geri verilmesi ve müvekkillerinin duruşmalardan vareste tutulması taleplerinde bulundu. 
 
Savunmaları ardından verilen 5 dakika aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, incelemesi tamamlanan dijital materyallerinin verilmesine karar verdi. Mahkeme, adli kontrol şartlarının kaldırılması ve sanıkların duruşmadan vareste tutulmasına yönelik talebi ise ret etti. 
 
Mahkeme duruşmayı 6 Şubat 2020 tarihine erteledi. 

Öne Çıkanlar