'Reis'e 2020'de 3 darbe vurulacak!' diyen stratejist gözaltına alındı

'Reis'e 2020'de 3 darbe vurulacak!' diyen stratejist gözaltına alındı
Avrasya Yatırım stratejisti Evren Devrim Zelyut, 'Halkı devlete karşı kin ve nefrete sürükleyecek yayınlar yaptığı' gerekçesiyle gözaltına alındı.

Aydınlık gazetesi yazarlarından, Avrasya Yatırım stratejisti Evren Devrim Zelyut, sabah saatlerinde evine giden polislerce gözaltına alındı. YouTube’da yayınladığı son videosunun başlığı "Reis'e 2020'de 3 darbe vurulacak!" olan Zelyut, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Gözaltına CİMER’e yapılan bir şikayetin sebep olduğu kaydedilirken, serbest bırakılmasının ardından kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada Zelyut, "Şikayet konusu: Halkı devlete karşı kin ve nefrete sürükleyecek yayınlar yapmam olarak belirtildi. Gerçekleri söylemekten bir adım dahi olsa geri adım atmayacağım! Korkmuyorum! Korkutamazsınız!" dedi.

Aydınlık gazetesinde köşe yazıları kaleme alan ve bunun yanı sıra YouTube’daki yorumlarıyla da bilinen Zelyut, 1 Aralık’ta yayınladığı son videosunda ‘eski dost yeni düşman’ Ali Babacan’ın yeni bir parti kuracağını hatırlatarak, Türkiye ekonomisinin 2020 yılında beklenenden daha yavaş düzeleceği ve ABD ile Türkiye ilişkilerinin muhtemelen kötüleşeceği yorumunda bulunarak, "Reis'e 2020'de 3 darbe vurulacak!" demişti.

İfadesi sonrasında Twitter’da yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bu sabah evime terörle mücadele polisleri geldiler ve hakkımda şikayet olduğunu söyleyerek beni Yenibosna 75.Yıl Karakolu’na götürdüler. Şikayet konusu: Halkı devlete karşı kin ve nefrete sürükleyecek yayınlar yapmam olarak belirtildi.

"Savcılığın emri ile yürütülen soruşturmada ifadem alındı. Yazılarımın ve Avrasya Yatırım’daki videolarımın Anayasanın ifade özgürlüğü içinde olduğunu söyledim. Hakkımdaki şikayetin iftira olduğunu belirttim.

"İfade sonrası serbest bırakıldım. Üzücü olan benim ekonomi yorumlarımın terör suçu gibi gösterilme çabasıdır. Karakoldaki işlem sırasında polisler son derece anlayışlı davrandılar. Kendilerine teşekkür ederim."


 

 

Öne Çıkanlar