Rojava heyeti, ABD Dışişleri ile görüştü

Rojava heyeti, ABD Dışişleri ile görüştü
'Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi' yetkililerinden oluşan heyet, salı günü ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşarı ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Toplantıda, Suriye Demokratik Konseyi (SDK) Yönetim Komitesi Lideri İlham Ahmed, Cezire Bölgesi Özerk Yönetimi Eşbaşkanı Nazire Gewriye, SDK Washington Temsilcisi Sinem Muhammed, SDK Yönetim Komitesi üyesi Bessam Sakar ve Deir ez- Khasam Al-Yusuf ve Zor Meclis Eşbaşkanlarının tamamı hazır bulundu.

Görüşmeye, Dışişleri Bakanlığı'nın Yakın Doğu İşlerinden Sorumlu Baş Yardımcısı Yardımcısı Joey Hood ve ABD'nin Suriye Özel Elçi Yardımcısı David Brownstein'ın da katıldı.

Medya News’in haberine göre, görüşmeye ilişkin bilgi paylaşan ABD'li kaynaklar, ABD’nin Rojava yönetimini desteklemeye devam etme isteklerini paylaştı ve ABD'nin Kuzey Doğu Suriye'deki varlığının devam edeceğini belirtti.

Kaynaklar ayrıca ABD tarafının Kuzey Doğu Suriye'nin yıkılan altyapısının yeniden inşasını desteklemeye ve yeniden inşa çabalarında birlikte çalışmaya devam edeceklerine dair güvence verdiğini söyledi.

Toplantının gündemindeki bir diğer maddenin de Kuzey ve Doğu Suriye'deki "siyasi çözüm" ile ilgili olduğu öğrenildi.

ABD'li yetkililer, siyasi bir çözüm yoluyla Kuzey ve Doğu Suriye'de barış ve istikrarın sağlanması için Rojava Yönetimi’ni desteklemeye devam edeceklerini belirttiler.

İlham Ahmed başkanlığındaki üst düzey heyet ile 25 Eylül’de ABD'li yetkililer arasında bir ön görüşme yapıldı ve Suriye'de devam eden krize olası çözümler tartışıldı.

Öne Çıkanlar