Romney: Ateşkes ABD'nin bir müttefikini yüz üstü bıraktığı gerçeğini değiştirmiyor

Romney: Ateşkes ABD'nin bir müttefikini yüz üstü bıraktığı gerçeğini değiştirmiyor
'İran üzerindeki baskı azaldı. Rusya, varlığını güçlendirdi, Kürtler Esad'a mecbur bırakıldı' ifadelerini kullanan Senatör Romney, 'Bu karara nasıl ulaşıldığını soruyorum' dedi.

ABD'de Cumhuriyetçi Senatör Mitt Romney, Türkiye ile ABD arasında Kuzey Suriye konusunda varılan ateşkes anlaşması için, "Zafer olarak sunuldu ancak zafer olmaktan çok uzak" dedi.

Romney, anlaşmanın detaylarına dair yaptığı açıklamada, Türkiye'nin eylemleri nedeniyle herhangi bir yaptırımla karşılaşmamasını eleştirdi ve "Bu ateşkes, ABD'nin bir müttefikini yüz üstü bıraktığı gerçeğini değiştirmiyor" ifadelerini kullandı.

Romney, ABD yönetiminin bölgede gelecekteki rolünü açıklaması gerektiğini vurguladı ve İran ile Rusya'nın ABD'nin kararları nedeniyle Suriye'de zemin kazandığı gerçeğinin değişmediğini kaydetti. 

"İran üzerindeki baskı azaldı. Rusya, Ortadoğu'daki varlığını güçlendirdi, Kürtler Esad'a mecbur bırakıldı" ifadelerini kullanan Romney, "Bu karara neden ve nasıl ulaşıldığını soruyorum" dedi. Romney, Trumpa'a da seslenerek, "Erdoğan'a, Türkiye'nin bir ABD müttefikine saldırmasının imkansız olduğu neden söylenmedi" ifadelerini kullandı.

"Bir kırmızı çizgiyi aşmıştık, şimdi de bir müttefiki yüz üstü bıraktık' yorumunu yapan Romney, şu ana kadar zaten çok sayıda yaşamın yitip gittiğinin altını çizdi ve Senato'yu harekete geçmeye çağırdı. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar