RTÜK Başkanı Şahin ifade özgürlüğünün sınırını çizdi: Ordu konusunda olmaz

RTÜK Başkanı Şahin ifade özgürlüğünün sınırını çizdi: Ordu konusunda olmaz
RTÜK Başkanı Şahin, 'Keşke RTÜK aleyhine yapılan bu planlı yayınlar, kahraman askerlerimize hakaret edilirken de yapılabilseydi' görüşünü savundu.

Habertürk'e verilen cezayı savunan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, "Bağımsızlığımız ve egemenliğimizin güvencesi olan ordumuza uzatılan dil kesinlikle ifade özgürlüğünün bir parçası olamaz, zaten böyle bir konuda ifade özgürlüğünden de bahsedilemez" dedi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, CHP Mersin Milletvekili Mahir Başarır’ın sözleri gerekçe gösterilerek Habertürk kanalına verilen cezaya ilişkin açıklama yaptı.

    

'ORDUYA HAKARETİ KONUŞAN YOK'

RTÜK ve şahsının hedefe konulduğu açıklamalar yapıldığını öne süren Şahin, "Üzülerek görüyorum ki kahraman ordumuza yapılan hakareti konuşan yok. Bir kişi, herkesin izleyebileceği bir yayında Türk Silahlı Kuvvetlerine söylemekten imtina ettiğim şekilde dil uzatıyor, yayının sorumlusu ise adeta izlemekle yetiniyor. Sıfatı ne olursa olsun hiç kimsenin bir yayında ordumuza hakaret etmeye hakkı yoktur. Verilen ceza haber kanalının geneliyle ilgili değil, söz konusu ismin beyanlarının yer aldığı programa ilişkindir" savunmasında bulundu.

Şahin, "RTÜK üyeleri ve çalışanlarının kanunun verdiği yetkiyle görevlerini yerine getirdiklerini", "özveriyle görev yapan Üst Kurul uzmanlarını diline dolayarak haksızlık edenlerin, çalışma arkadaşlarının kişilik haklarına saldırdığını" öne sürdü.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN SINIRI: ORDU

RTÜK’ün hiçbir yayın kuruluşuna ‘hasım olmadığını’ iddia eden Şahin, şu ifadeleri kullandı:

"Bağımsızlığımız ve egemenliğimizin güvencesi olan ordumuza uzatılan dil kesinlikle ifade özgürlüğünün bir parçası olamaz, zaten böyle bir konuda ifade özgürlüğünden de bahsedilemez. Yayın kuruluşunun ekranlarına çıkan seçme isimlere sormak istediğim bir soru ise Türk ordusuna olmadık hakaret eden programı ve hakaret sahibini ne zaman kınayacaklarıdır? Keşke RTÜK aleyhine yapılan bu planlı yayınlar, kahraman askerlerimize hakaret edilirken de yapılabilseydi. RTÜK olarak halkımızın göz bebeği olan ordumuz başta olmak üzere milli ve manevi değerlerimizi korumaya devam edeceğiz."

NE OLMUŞTU?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında, katıldığı bir televizyon programında "Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış" sözleri nedeniyle soruşturma başlatmıştı.

Şahin’in başkanı olduğu RTÜK, bu sözleri gerekçe göstererek, Habertürk televizyonuna 5 kez program durdurma ve en üst sınırdan idari para cezası vermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar