Rus oligarkların 143 milyon euro değerindeki mallarına İtalya'da el konuldu

Rus oligarkların 143 milyon euro değerindeki mallarına İtalya'da el konuldu
Rusya'nın en zengin iş insanlarının da aralarında bulunduğu beş Rus oligarkın 143 milyon euro değerindeki yatlarına ve gayrimenkullerine İtalya el koydu.

İtalya'da Başbakanlık ofisi Mordaşov'a ait yatın fotoğrafını paylaştı.


İtalya, Rusya'nın Ukrayna işgali nedeniyle Avrupa Birliği'nin (AB) aldığı yaptırım kararlarında adı geçen Rus oligarkların yat ve villalarına el konulduğunu açıkladı. Beş isme ait yat ve gayrimenkullerin toplam değeri 143 milyon euroya ulaşıyor.

AB'nin yaptırım kararlarına dahil ettiği isimlerden Aleksey Aleksandrovits Mordaşov ile Gennady Nikolayeviç Timçenko'nun İtalya limanlarında demirli yatlarına dün el konuldu.

BBC Türkçe'den Övgü Pınar'ın haberine göre, İtalya Başbakanlığı'nın açıklamasına göre Mordaşov'un yatı kuzeydeki Imperia limanında bulunuyordu. Başbakanlık, "Lady M" isimli bu yatın değerinin yaklaşık 65 milyon euro olduğunu duyurdu.

Gennady Nikolayeviç Timçenko'nun 50 milyon euro değer biçilen yatı "Lena" ise Sanremo limanında ele geçirildi.

Mordaşov ve Timçenko, Rusya'nın en zengin isimleri arasında yer alıyor. Forbes dergisine göre 2021'de Mordaşov 29 milyar dolarlık servetiyle ülkenin en zengin ismiydi. Dergiye göre Timçenko'nun serveti de 22 milyar doları buluyor.

Mordaşov'un özellikle çelik ve madencilik, Timçenko'nunsa enerji sektöründe faal olduğu biliniyor.

SERVETİNİ EŞİNE DEVRETTİĞİ İDDİA EDİLDİ

AB'nin yaptırım kararlarının ardından Mordaşov'un servetinin bir kısmını eşine transfer ettiği haberleri çıkmıştı.

Fortune dergisi, Mordaşov'un Nordgold madencilik şirketindeki 1,1 milyar dolarlık hissesinin tamamını eşi Marina Mordaşova'ya devrettiğini yazdı.

Yatlara ek olarak üç isme ait gayrimenkuller da yaptırım kararlarından etkilendi.

Milyarder işadamı Alişer Usmanov'un Sardinya adasındaki 17 milyon euro'luk mülkü, Rus devlet televizyonunun tanınmış sunucusu Vladimir Roudolfoviç Soloviev'in Como Gölü'ndeki 8 milyon euro'luk villası ve Oleg Savçenko'ya ait Lucca bölgesindeki 3 milyon euro'luk bir villaya el konuldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar