Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmalar durdu: Rusya aracılık etti

Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmalar durdu: Rusya aracılık etti
Rusya ve Ermenistan Savunma Bakanlıklarından yapılan açıklamada Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmanın ateşkes ilan edilerek durdurulduğu bildirildi.

Foto: Civilnet


Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Azerbaycan ve Ermenistan’ın, sınırlarındaki durumu istikrara kavuşturmaya yönelik adımlar attığı belirtildi.

Açıklamada, "Şu anda Karakilise’de çatışmalar durdu, durum normale döndü ve kontrol altında" denildi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı da yaptığı açıklamada, "Rusya’nın ara buluculuğuyla, saat 18.30 itibarıyla Azerbaycan-Ermenistan sınırında ateşkes ilan edilmiştir" ifadesine yer verildi.

Öte yandan Ermenistan’ın Civilnet haber portalında bu sabah yer alan haberde ise sınırda ateşkes anlaşmasına uyulduğu bildirildi. Haberde ayrıca 24 askerle daha bağlantı kesildiği, akıbetlerinin ise bilinmediği ifade edildi. Askerlere ulaşım için yoğun çaba sarf edildiği aktarıldı.

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan’ın Ermenistan-Azerbaycan devlet sınırında topçu ve zırhlı araçlarla Ermeni mevzilerine ateş açması sonucu 15 Ermeni askerinin öldüğü, 12 askerin de esir alındığı açıklanmıştı. Ermenistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Grigoryan, Ermenistan'ın stratejik müttefiki Rusya'ya "ülkenin toprak bütünlüğünü geri kazandırmak" için yardım istemek için başvurduğunu söylemiş, Grigoryan, her iki tarafta da kayıp ve yaralı olduğunu doğrulamıştı. ABD de Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki gerilimin azaltılması için taraflara çağrı yapmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan da Azerbaycan-Ermenistan sınırında yaşanan gerginliği görüşmüş, Kremlin’den yapılan yazılı açıklamada "İki lider, temasları sürdürme konusunda anlaştı" denilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar