Rusya'dan Bahçeli uyarısı: Provokasyonlardan kaçının

Rusya'dan Bahçeli uyarısı: Provokasyonlardan kaçının
Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 'Erdoğan'ın ortağının Türk askerlerinin hayatını kaybetmesinden Rusya ve Suriye hükümetlerini sorumlu tutması anlaşılmaz bir yorum' denildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İdlib'de verilen 14 kayıptan Rusya ve Suriye hükümetini sorumlu tutan ve Rusya ile ilişkileri gözden geçirme çağrısında bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sözlerine karşı "provokatif açıklamalarda bulunulmaması" çağrısı yaptı.

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'yi "Suriye'deki gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamalarda provokasyon yapmaktan ve İdlib'de tansiyonu yükseltmekten kaçınmaya" çağırdı. 

Rusya Dışişleri,Bahçeli'nin açıklamaları için "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortağının Türk askerlerinin hayatını kaybetmesinden Rusya ve Suriye hükümetlerini sorumlu tutması anlaşılmaz bir yorum" değerlendirmesini yaptı.

Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Suriye’nin kuzeybatısında gerilim sürerken soğukkanlılığın sergilenmesi, Suriye’deki krizin çözümü konusunda ülkelerimiz arasındaki yapıcı diyaloğa hiçbir şekilde katkıda bulunmayan kışkırtıcı yorumlardan kaçınılması gerektiğini düşünüyoruz. Trajik olayların, iç siyaset tartışmalarında "puan" kazanma amacıyla kullanılmasının kabul edilemez olduğunu düşünüyoruz. İdlib’deki durumun istikrara kavuşturulması amacıyla 17 Eylül 2018 tarihli Soçi mutabakatının kapsamlı bir şekilde uygulanmasından yanayız".

'ŞAM'A GİRELİM' DEMİŞTİ

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Salı günü partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı açıklamada Rusya ve Suriye'ye sert tepki göstermiş ve "Katil Esad defolup gidesiye kadar yüreğimiz soğumayacaktır. Esad katildir, husumetin kaynağıdır. Hem Suriye hem Türkiye'yi eş zamanlı idare etmeye çalışan Rusya iyi niyetli değildir. Hükûmetin Rusya ile ilişkilerini gözden geçirmesi samimi dileğimizdir... Türk milleti gerekirse, artık başka bir seçenek de görülmezse Şam'a girmeyi şimdiden planlamalı ve zalimleri yerle yeksan etmelidir. Diyorum ki, yansın Suriye, yıkılsın İdlib, kahrolsun Esad" demişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar