Saadet Partisi: Partili cumhurbaşkanı birlik ve beraberliğe zarar veriyor

Saadet Partisi: Partili cumhurbaşkanı birlik ve beraberliğe zarar veriyor
İktidarın, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan alacağı dersler olduğunu belirten SP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, partili cumhurbaşkanının Türkiye’yi geleceğe taşıyamayacağını söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, düzenlediği basın toplantısında, partili cumhurbaşkanı sistemi, ekonomik kriz ve coronavirus salgını ve normalleşme süreci başta olmak üzere bir çok konuda değerlendirmelerde bulundu.

'PARTİLİ CUMHURBAŞKANI, İÇERİDE BİRLİK VE BERABERLİK OLUŞMASINA ZARAR VERİYOR'

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili değerlendirmeler yapan Kaya, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin Türkiye'yi geleceğe taşıyamayacağını belirtti. Kaya Partili cumhurbaşkanının birlik ve beraberliğe zarar verdiğini de ifade etti:

"Kim ne derse desin bu sistem Türkiye’yi geleceğe taşıyamaz. Bu sistem bu haliyle Türkiye’nin sorunlarını daha da artıracaktır. Her yükselen bir gün düşer, inişler başlar zirveden. Ömrün mutlu günlerine niçin aldanır ki insan der şair. Siz de sonsuza kadar iktidarda kalamayacaksınız. Sizler de çok iyi biliyorsunuz ki bu sisteme Sayın Cumhurbaşkanı’nın şahsında evet dediniz. Bu kadar geniş yetkilerin bir başkasında olmasına asla rıza göstermezsiniz. O zaman geliniz Türkiye’de kuvvetler ayrılığını, şeffaflığı, denge ve denetlemeyi hayata geçirelim. Kim ne derse desin bu sistem bu haliyle sürdürülemez. Daha iki yılda yaşadığımız zorluklar ortada. Bu sistem devlet aklını dumura uğratıyor. Başta meclis olmak üzere Kurumlara inisiyatif alanı bırakmıyor. Partili cumhurbaşkanı içeride birlik ve beraberliğin oluşmasına zarar veriyor.

'GÜNÜ KURTARMAK ÇARE DEĞİL'

Hep söyledik bir kere daha söylüyoruz. Sistemin adının parlamenter sistem ve cumhurbaşkanlığı sistemi olmasının bir önemi yoktur. O sistemde kuvvetler ayrılığının, şeffaflığın, denge ve denetlemenin olup olmadığı önemlidir. Genel Başkanımızın da her zaman ifade ettiği gibi buradan bir kere vurgulamak istiyorum. Siyasi partiler birbirinin düşmanı değil rakibidirler. Ortak sorunlara ortak çözümleri bulma ihtiyacı olduğu dönemlerde partiler bir araya gelmeyi başarmak zorundadırlar. Bu ülke hepimizin. Hiç kimse bizden sonra tufan diyemez. Herkes 100 yıl sonra nasıl anılmak istiyorsa onu düşünerek bugün adımları atsın. Günü kurtarmak çare değildir."

Toplumun yorgunlaştığı uyarısında bulunan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, siyasi iktidarın  iktidarın ısrarla nefret yaymaya çalıştığını söyledi: "Bütün bu gerçeklikler ortadayken hâlâ ısrarla toplumu kamplaştıran, siyaset diliyle nefret yaymaya çalışan anlayışın kesinlikle bu topluma bir faydası olmayacağını iktidarın bilmesi gerekir."

'İKTİDARIN KOCA'NIN UYGULAMALARINDAN ALACAĞI DERSLER VAR'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve sağlık çalışanlarına teşekkür eden Kaya, AKP iktidarına Sağlık Bakanı Fahrettin koca üzerinden eleştiri ve uyarılarda bulundu:

"İktidarın, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın uygulamalarından alacağı bazı dersler var. Basın toplantılarında akreditasyon uygulamadan her kuruluşu davet etmesinin, herkesin sorusunu rahatlıkla sorabilmesinin salgınla mücadele sürecine nasıl katkı sağladığını herkes gördü. Sağlık alanında bu olumlu havanın tam aksine ekonomi ve sosyal hayat ile ilgili yürütülen sürecin de bir o kadar sorunlu olduğunu ifade etmek durumundayız." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar