SADAT Başkanı sordu: Cumhurbaşkanı niye birden bire Adnan Tanrıverdi Paşa'yı başdanışmanlığa atadı

SADAT Başkanı sordu: Cumhurbaşkanı niye birden bire Adnan Tanrıverdi Paşa'yı başdanışmanlığa atadı
Gazeteci İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtlayan SADAT başkanı Melih Tanrıverdi, ‘Niye 2016'dan sonra birdenbire Cumhurbaşkanı, Adnan Tanrıverdi Paşa'yı başdanışmanlığa atadı?’ dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘seçim güvenliğine’ dikkat çekmek için kapısına gittiği Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ. (SADAT) ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Kılıçdaroğlu'nun çıkışı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘SADAT'ın yöneticileriyle, kendileriyle yakından uzaktan hiçbir alakam olmadığı halde bunu adeta bizim şu anda kullandığımız darbeci bir oluşum olduğunu söyleyecek kadar bu başkan terbiyesizleşiyor’ diyerek tepki göstermişti. SADAT Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tanrıverdi Halk Tv’den gazeteci İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtladı. "Hükümet 2016'dan itibaren dedi ki, "Tespitleriniz çok isabetli" diyen Tanrıverdi, "Niye 2016'dan sonra birdenbire Cumhurbaşkanı, Adnan Tanrıverdi Paşa'yı başdanışmanlığa atadı?" dedi.

Kuruluş amaçlarının danışmanlık, eğitim ve donatım hizmetleri vermek olduğunu belirten Tanrıverdi, "Hizmet vermeyi kabul ettiğimiz ülkelerle ilgili talep geldiğinde Milli Savunma Bakanlığı'na, Dışişleri'ne, MİT'e ve Cumhurbaşkanlığı'na "Uygun mu?" diye yazıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin üniter yapısı, laiklik esasları, demokratik durumu değişsin; böyle bir hedefimiz yok" diyen Tanrıverdi’nin Saymaz ile yaptığı röportajının ilgili kısmı şöyle:

Laiklik değişsin demiyor musunuz?

Hayır, demiyoruz.

İslam ülkeleri çatışmalı coğrafyalar. Alacağınız pozisyon, misal Suriye'de silahlı muhalifleri, Mısır'da Müslüman Kardeşler'i destekliyor olmanız, bana göre Türkiye'nin çıkarına zarar verir. Bu milli güvenlik riski oluşturuyor.

Biz Türkiye'nin önünü açacak projeler geliştiriyoruz. Bir dönem Türkiye terörden boğuluyordu. Bizim ürettiğimiz projelerle Türkiye istikrara kavuştu.

Hangi projelerle?

ASDER ve ASSAM'ın çalışmalarıyla terörle mücadele konsepti değişti 2016'dan sonra.

TSK'nın 5 bin yıllık geçmişi var. 10 yıllık dernek 5 bin yıllık orduya çekidüzen mi verdi? Gerçekten TSK'ya biçim verdiğinizi mi düşünüyorsunuz?

Biz vermedik.

Kararlarımız hayat buldu ve terör çözüldü diyorsunuz.

Yani, evet. ASDER, 2000'den beri çalışıyor. Hükümet 2016'dan itibaren dedi ki, "Tespitleriniz çok isabetli, tespitlerinize göre düzenlemeler yapılırsa..."

Bu yolla terörü durdurduğunuzu mu söylüyorsunuz?

Niye 2016'dan sonra birden bire Cumhurbaşkanı, Adnan Tanrıverdi Paşa'yı başdanışmanlığa atadı?

Hangi tavsiyeleriniz etkili oldu?

Genelkurmay'ın Milli Savunma Bakanlığı'na, jandarmanın İçişleri'ne bağlanması.

Bu sadece ASDER'in değil, çok farklı kesimlerin de görüşüydü.

O zaman onların dillendirdiği şeylere tercüman olmuşuz

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar