Sağlık sorunlarını gerekçe gösteren AKP'li belediye başkanı silahlı kavga nedeniyle mi istifa etti?

Sağlık sorunlarını gerekçe gösteren AKP'li belediye başkanı silahlı kavga nedeniyle mi istifa etti?
AKP'li belediye başkanı silahlı kavgadan bir hafta sonra sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa ettti.

AKP'li Siverek Belediyesi Başkanı'nın sağlık sorunları gerekçesiyle istifasını dün Urfa Valisi Abdullah Erin duyurmuştu. Erin, Belediye Meclisi'ni toplantıya çağıracaklarını ve Meclis üyeleri arasından yeni başkanın seçileceği bilgisini verip, "Hayırlara vesile olmasını diliyoruz, Şehmus Başkana da Siverek'e yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz, sağlık ve afiyet diliyoruz" demişti.

Belediye Başkanı Şehmus Aydın'ın AKP'li belediye meclis üyeleri ve belediyenin avukatı arasında yaşanan kavgadan bir hafta sonra istifasını verdiği öğrenildi.

Siverek'te AKP'li Belediye Meclisi üyelerinin de bulunduğu görüşmede Belediye Avukatı Selçuk Yıldızoğullları makamında silahla vuruldu. İstifanın ardından saldırının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

AKP’li Belediye Meclis Üyesi İhsan Karakayalı, oğlu Kaya Karakayalı ve beraberindekiler 23 Kasım günü Siverek Beledisi Avukatı Selçuk Yıldızoğları’na Belediyenin Özel Kalem Müdürlüğü makamında görüşürken arbede çıktı. Güvenlik kamerası görüntülerinde tartışma sonunda bir kişinin Avukat Yıldızoğulları'na bir kişi yumruk attığı görüldü. Aynı anda kameranın görüş açısında olmayan bir kişinin Yıldızoğulları'nın bacağına ateş ettiği, görüntüleri izleyenlerin de "sıktı sıktı" dediği duyuldu.

   

Saldırı sonucu Yıldızoğulları’nın hastaneye kaldırılarak tedavisinin yapıldığı belirtildi. 

'BU ANLAYIŞIN SONU YÖNETİM KRİZİ, BAKAN DA İSTİFA EDER BELEDİYE BAŞKANI DA'

İstifaya ilişkin ANKA’ya konuşan DEVA Partisi Siverek İlçe Başkanı Cuma Şirin, şunları söyledi:

"Bu olay bu ülkede artık ciddi bir kirliliğin siyasete bulaştığının Siverek ayağıdır. Ve bizler hukukun hakim olduğu bir ülkede yaşamak istiyoruz. Liyakat, adalet, kabiliyet ve ehliyet gibi değerler ve ilkeler yerine kişiye sadakati ve akraba kayırmacılığını ihdas ettiniz her yerden başarılı insanları harcamaya çalıştınız tasfiye ettiniz patır patır dökülüyorsunuz bu anlayışın sonu yönetim krizi bakan da istifa eder belediye başkanı da."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar