AKP'li başkanın ortağının akrabası, belediyenin üç şirketinde yönetici

AKP'li başkanın ortağının akrabası, belediyenin üç şirketinde yönetici
AKP'li Şahinbey Belediyesi’nin CHP’li üyesi Uğur Kalkan duruma tepki göstererek 'Bu atamadan önce görevi sona eren-erdirilen çok kişi olduğu görülüyor' açıklamasında bulundu.

Şahinbey Belediyesi Başkanı AKP'li Mehmet Tahmazoğlu


AKP’li Gaziantep Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun iş ortağının akrabasının aynı anda belediyenin iki iştirak şirketinde genel müdür, bir iştirak şirketinde de yönetim kurulu başkanı olduğu ortaya çıktı. İlçe belediyesinin CHP’li üyesi Uğur Kalkan duruma tepki gösterdi.

Belediye başkanı AKP’li Tahmazoğlu’nun META Danışmanlık Yeminli Mali Müşavirlik Limited Şirketi bulunuyor. Ticaret Sicili Gazetesi kayıtlarına göre bu şirketin ortakları arasında Muhammed Ersöz de var. Ersöz, 4 Şubat 2024 tarihine kadar şirkette müdür olarak yer aldı. Ersöz’ün kayınbiraderi Ömer Ahmet Yıldırım’ın eşi Buket Yıldırım’ın belediye iştiraklerinde birden çok görev aldığı görülüyor.

‘AKSİ KARAR ALININCAYA KADAR GENEL MÜDÜR…’

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre şirketler ve görev sürelerine ilişkin bilgiler özetle şöyle:

Ticaret Sicili Gazetesi’nde 19 Ekim 2020’de yayımlanan sayısında Yıldırım’ın BELYÖN İnşaat Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü’ne atandığı duyuruldu. Yine aynı tarihli gazetede Şahinbey Belediyesi Personel Anonim Şirketi’nde de aksi karar alıncaya kadar genel müdür olarak seçildiği aktarıldı. 30 Ekim 2020 tarihli sayıda ise Yıldırım’ın Katılım İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi yönetim kurulu üyeliğine 3 Haziran 2023 tarihine kadar seçildiği belirtildi. Aynı sayıda Yıldırım’ın bir yıl süreyle yönetim kurulu başkanlığına seçildiği bilgisi de yer aldı.

‘BU ATAMADAN ÖNCE ÇOK SAYIDA KİŞİNİN GÖREVİ SONA ERDİRİLMİŞ’

Şahinbey Belediyesi’nin CHP’li üyesi Uğur Kalkan "Bu atamadan önce görevi sona eren-erdirilen çok kişi olduğu görülüyor. Yine de bunun aynı kişinin üç şirkete birden atanmasının gerekçesi olabileceğini düşünmüyorum. Şahinbey Belediye Başkanı’ndan açıklama bekliyorum" dedi.

Öne Çıkanlar