'Sahte Cumhurbaşkanı'nın birçok siyasetçiyle fotoğraf çektirdiği ortaya çıktı

'Sahte Cumhurbaşkanı'nın birçok siyasetçiyle fotoğraf çektirdiği ortaya çıktı
İşte Ankara’nın gündemine oturan ve kendisini 'Doğu Türkistan Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı' olarak tanıtan Abuduwaili'nin birlikte fotoğraf çektirdiği siyasetçiler.

MHP’li Gölbaşı Belediyesi’nin etkinliğinde, kendisini, tüzel varlığı 1949’da son bulan "Doğu Türkistan Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı" olarak anons ettiren sahte cumhurbaşkanı, siyasilerle çektirdiği fotoğrafları "Cumhurbaşkanlığı teması" ifadeleriyle duyuruyor.

Gerçek adı Ajı Abuduwaili olan sahte cumhurbaşkanı bakanlık, meclis başkanlığı, büyükelçilik, milletvekili gibi unvanlar ve mazbatalar dağıtıyor.

Serbestiyet’ten Onur Erkan’ın haberine göre MHP’li Gölbaşı Belediyesi’nin düzenlediği, Ankara’nın başkent oluşunun 98’inci yıldönümü programında "Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı Abduvali Buğrahan Osman" olarak anons edilerek kürsüye çıkan kişi, senelerdir bu sıfatı kullanarak çeşitli ortamlarda konuşmalar yapıyor, siyasetçilerle fotoğraflar çektiriyor.

Abduvali Buğrahan Osman adını kullanan kişinin sadece unvanı değil adı da sahte. Gerçek adı Ajı Abuduwaili. Abuduwaili, geçtiğimiz sene bir düğün salonunda 15 kişinin katıldığı bir seçimle "Doğu Türkistan Cumhuriyeti cumhurbaşkanlığına" seçildiğini duyurdu. Ankara’da açtığı ofisin ‘Doğu Türkistan Cumhurbaşkanlığı Ofisi’ olduğunu duyuran Abuduwaili, kendisiyle birlikte hareket eden bazı kişilere cumhurbaşkanı yardımcısı, meclis başkanı, bakan, milletvekili, büyükelçi, cumhurbaşkanlığı müşaviri gibi unvanlar dağıttığı ortaya çıktı.

Sahte cumhurbaşkanı siyasileri de yakından takip ediyor. Siyasilerin önceden duyurulmuş programlarında yanlarına gidip fotoğraflar çektirdi. Bunları "Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı’nın diplomatik temasları" olarak sosyal medya hesaplarında da paylaştı.

Abuduwaili’nin en çok ilgi gösterdiği lider MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli.

Onun dışında Kemal Kılıçdaroğlu, Binali Yıldırım, Meral Akşener, Mansur Yavaş, Ahmet Davutoğlu, Mustafa Yeneroğlu, Muharrem İnce, Mustafa Destici, Fatih Erbakan gibi pek çok siyasetçiyle de aynı karede yer aldı.







Abuduwaili, Erdoğan’la aynı kareye girdiği bu anı da sosyal medya hesabından paylaştı.

ASILSIZ İHBARLAR YAPTIĞI VE PARA TOPLADIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Sosyal medyada "Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı" için araba alınması amacıyla unvan dağıtılan kişilerden para istendiğini gösteren paylaşımlar yapılmıştı.

Abuduwaili’nin Türkiye’de yaşayan ve Türkiye vatandaşlığı olmayan bazı Uygurlarla ilgili emniyete asılsız ihbarlar yaptığı da iddia edilmişti. İhbar ettiği bir kişinin avukatı sosyal medyadan, müvekkilinin soruşturmayla hiçbir ilgisinin çıkmadığını ve hukuki anlamda bir problem yaşamadığını ama açılan soruşturmadan dolayı vatandaşlık başvurusunun olumlu sonuçlanmadığını söyleyerek, Uygur toplumunu Abuduwaili’ye karşı dikkatli olmaya çağırmıştı.

NE OLMUŞTU?

MHP'li Gölbaşı Belediyesi'nin Ankara'nın başkent oluşunun 98'inci yılı dolayısıyla düzenlediği kutlama programında sahte cumhurbaşkanı skandalı yaşanmıştı.

Ankara Gölbaşı Belediyesi, Ankara'nın başkent oluşunun 98'inci yıldönümü dolayısıyla 14 Ekim akşamı kutlama programı düzenlemiş, Haluk Levent’in de konser verdiği programda Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek'in sahnede olduğu sırada, programın sunucusu "Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’le birlikte Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı Abduvali Buğrahan Osman" anonsu yapmıştı. Doğu Türkistan bayrağını tutarak Başkan Şimşek’le birlikte poz veren Osman bir de konuşma yaptı.

Programın ardından Osman'ın Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı olmadığı anlaşılınca MHP Genel Merkezinin de yaşanan skandala tepki gösterdiği ve programın kayıtlarını sildiği gündeme yansımıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar