Sahte UNESCO ödüllü AKP'li Başkan Dündar'a Emine Erdoğan'dan ödül

Sahte UNESCO ödüllü AKP'li Başkan Dündar'a Emine Erdoğan'dan ödül
Emine Erdoğan, sahte UNESCO ödülünün tanıtımına binlerce lira para harcayan AKP'li Belediye Başkanı Dündar’a ödül verdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a ‘Vakıf İnsan’ ödülü verdi. AKP'li Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın uydurma UNESCO ödülünün tanıtımı için belediye kasasından 100 bin liradan fazla harcama yaptığı ortaya çıkmıştı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Saray'ın Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Vakıflar Haftası kapsamında düzenlenen 'Merhametin Dili Kuş Dili Vakıf Haftası Toplantısı’nda  Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ‘2021 Vakıf İyilik Ödülleri’ni verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy’un da katıldığı toplantıda Emine Erdoğan, "2021 Vakıf İnsan Ödülleri’ni dağıttı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın yanı sıra Ahbap Derneği kurucusu sanatçı Haluk Levent ihtiyaç sahiplerinden yardım elini esirgememesi, iyi insan ve toplum hizmetlerine inşası dolayısıyla, iş insanı Ünal Nafiz de kurduğu aşevi ile yaklaşık 12 yıldır sokak hayvanlarını beslemesi sebebiyle ödül verdi.

106 BİN 200 LİRALIK HARCAMA

AKP’li Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın geçen yıl 106 bin 200 lira ödediği ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nden (UNESCO) aldığını iddia ettiği uydurma ödülün tanıtımı için de binlerce lira harcadığı ortaya çıkmıştı. 14 CHP’li belediye meclis üyesi tarafından Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusunda Dündar ile Osmangazi Belediyesi yetkililerinin "Görevi kötüye kullanma ve nitelikli zimmet suçları açısından soruşturulması" talep edilmişit.

Öne Çıkanlar