Sahte yazının yayınlanmasının ardından Altan Ailesi'nden özür dilediler

Sahte yazının yayınlanmasının ardından Altan Ailesi'nden özür dilediler
'Ahmet Altan ve ailesinden özür diliyor, kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.'

Hakkında verilen 10 yıl 6 ay hapis cezasının ardından adli kontrol şartı ile tahliye olup sonra yeniden tutuklanan gazeteci Ahmet Altan'a ait olduğu iddia edilen 'Kürtler' başlıklı yazıyı yayınlanyan Ötekilerin Gündemi ve yazıyı haberleştiren Ülkede Gündem özür diledi.

Ötekilerin Gündemi ve Ülkede Gündem'in cezaevinde tutuklu bulunan gazeteci Ahmet Altan'a ait olduğu ileri sürülen 'Kürtler' başlıklı yazıyı yayınladıktan sonra yazının sahte olduğu ortaya çıktı. Altan ailesi Artı Gerçek'e yaptığı açıklamalarda sahte yazının servis edilmesine tepki gösterererek konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi. Kamuoyunda sahte yazının tepki çekmesinin ardından Ötekilerin Gündemi ve Ülkede Gündem, açıklama yaparak Altan Ailesi'nden özür diledi.

'ÖZÜR DİLERİZ'

Ötekilerin Gündemi açıklaması şöyle:

Sayın Ahmet Altan, Ailesinden Ve "Ötekilerin Gündemi " Okurlarından Özür Diliyoruz…

Zorunlu açıklama:
" Ötekilerin Gündemi" olarak, kaynak belirterek Ahmet Altan’a ait bir yazıya yer vererek yayınladık!
Ahmet Altan aydın ve duruşuna her zaman saygı duyduğumuz bir insandır. Bura da maksadını aşan bir durum varsa özellikle Ahmet Altan ve ailesinden özür dilemeyi bir erdem sayarız! Ancak bunu manipüle ederek bizi hedef haline getirmenin bir iyi niyet gösterisi olmadığını da ifade etmek isteriz!
Tekrarlıyorum, haber ve yorum kaynağı ile verilmiştir.

Bu konuda bizimle iletişime geçmeden saldırmayı marifet sanmak, tarafımızdan iyi niyet olarak değerlendirilmemiştir! Kaldı ki söz konusu kişileri gerçek konusunda bilgilendirmek adına aradım ama telefonlarında ulaşamadım!

Tekrar edecek olursak; Sayın Ahmet Altan saygı duyduğumuz değerli bir insan ve yazardır!
Kimsenin buradan bir art niyet çıkarmasına gerek yoktur ve bizim de bu konuda bir art niyetimiz olmamıştır.

Ahmet Altan’a ait olduğu iddia edilen ve kaynağına dayanarak yayınladığımız makalenin, Sayın Altan’a ait olmadığını teyit etmiş durumdayız! Bu hatadan dolayı başta Ahmet Altan ve ailesinden, "Ötekilerin Gündemi "  okurlarından özür dilediğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz…
Hamza ÖZKAN
Genel Yayın Yönetmeni

'PEK ÇOK HABER SİTESİ GİBİ BİZ DE YANILDIK'

Ülkede Gündem'in açıklaması da şöyle:

Hafta sonu bir çok sosyal medya platformu ile birçok haber sitesinde yayınlanan ve Ahmet Altan’a ait olduğu belirtilen ‘Kürtler’ başlıklı yazı sitemiz tarafından da haberleştirilmiştir. Ancak ardından ailesinin yaptığı açıklama ile yazının Sayın Ahmet Altan’a ait olmadığı ortaya çıkmıştır.  Pek çok haber sitesi gibi biz de yanıldık.

Ayrıca ulkedegundem.net isimli sitemiz yeni açılmış bir haber sitesi olup herhangi bir kurum ya da kuruluşla bir ilgisi yoktur. Tamamen bağımsız ve objektif bir habercilik yapma gayesi ile yola çıkan bir haber sitesiyiz. Ahmet Altan ve ailesinden özür diliyor, kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar