Sakarya'daki havai fişek fabrikasında böyle denetim yapılıyormuş: Az laf çok iş

Sakarya'daki havai fişek fabrikasında böyle denetim yapılıyormuş: Az laf çok iş
Açıklamalarda ağızlardan düşürülmeyen denetimden kasıt işçilerin denetlenmesiymiş.

ARTI GERÇEK- Sakarya'da dört işçinin yaşamını yitirip onlarca işçinin yaralandığı patlamanın yaşandığı havai fişek fabrikasında 9 yıl önceki patlama sonrası yapılan incelemede çekilen bir fotoğraf ortaya çıktı.

İş yerine asılan tabelada 'az laf çok iş' ifadesi yer alıyor. Daha önce bir çok patlamanın yaşandığı fabrikanın emniyetine Cumhurbaşkanı Erdoğan referans olmuştu.

MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı ve fabrikanın sahibi Yaşar Coşkun ise tesisin, "Avrupa’nın en büyük ve en güvenli havai fişek fabrikası" olduğunu söylemişti. "Yönetmeliğe ve tüzüğe uygun çalıştık. Fabrikayı defalarca kez denetledik" iddiasında bulunan Coşkun'a MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ve üyelerin moral yemeği verdiği ortaya çıkmıştı.

İŞ YERİ DEĞİL İŞÇİ DENETLENİYORMUŞ

2009, 2011 ve 2014 tarihlerinde de fabrikada patlama yaşanmıştı.

İSİG Meclisi'nden Selçuk Karstarlı'nın verdiği bilgiye göre, 11 Şubat 2011'de 10 içşinin yaralandığı, Hediye Hallaç isimli işçinin yaşamını yitirdiği patlamanın ardından incelemeler sırasında Karstarlı'nın bulunduğu ekibin çektiği fotoğrafta 'az laf çok iş' yazılı tabela dikkat çekiyor.

Yapılan işte, dikkatin çok önemli olduğunu söyleyen Karstarlı, işyeri sahibinin buna karşılık hızlı çalışmaya zorladığını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar