Saldırıya uğrayan 65 yaşındaki Elveren: Polis beni öldürmek istedi

Saldırıya uğrayan 65 yaşındaki Elveren: Polis beni öldürmek istedi
Ankara’da açıklama yapmak isterken polisin sert müdahalesi sonucu yaralanan 65 yaşındaki İbrahim Elveren, elindeki kesici aletle vuran bir polisin kendisini öldürmek istediğini anlattı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Örgütü’nün kentte düzenlemek istediği 'Demokrasi İçin Buluşuyoruz' mitingine Ankara Valiliği tarafından izin verilmemesi üzerine 19 Ekim günü parti binası önünde yapılmak istenen basın açıklamasına polis müdahale etmiş ve 3 kişi yaralanmıştı.

Kaldırıldıkları hastanede yapılan tedavilerinin ardından taburcu edilen partili üç isim, sağlık raporları ile bugün savcılığa giderek şikayette bulunacak. 

ELVEREN : POLİS 'KEL OLANA SALDIRIN' DEDİ

Polis müdahalesi sırasında başına aldığı darbe ile yaralanan HDP İl Yöneticisi İbrahim Elveren (65), o anlarda 30-35 yaşlarındaki bir polisin kendisini işaret ederek ‘Kel olana saldırın’ dediğini aktardı. Elveren, sonrasında yaşananları ise şöyle özetledi:

"Dört polis benim kollarıma girerek beni iteklemek suretiyle arabanın arkasına sürüklediler. Ben de direndim. O esnada önümde duran polis çekildi. ‘Kel olana saldırın’ diyen polis hedef alma suretiyle elinde bulunan üçgen şeklindeki üç tarafı kesici olan bir aleti hızla boğazıma atmaya çalıştı. Eğilince cisim başıma denk geldi. Aleti almak için hamle yaptım fakat diğer polisler telsizleriyle sırtıma vurmaya başladılar. Yakın mesafeden gözüme biber gazı sıkıldıktan sonra beni binanın içerisine attılar."

'BAŞINDAN ALDIĞIN DARBE ÖLDÜRÜCÜ DİYEN DOKTORU DEĞİŞTİRDİLER'

Yaralanmaları üzerine çağırdıkları ambulansın yanı sıra taksinin de bulundukları yere gelmesine izin verilmediğini belirten Elveren, milletvekili aracı ile hastaneye götürüldüklerini anlattı. Elveren, hastane girişinde de kendisini sağlık ekipleri yerine yine polislerin karşıladığını kaydetti. Elveren, "Doktor bana ‘başından aldığın darbe öldürücü bir darbe’ dedi. Ancak o doktoru değiştirip, onun yerine başka bir doktor beni muayene etti. O doktorun ne için değiştirildiğini anlamadım. Sekretere de sordum bir cevap alamadım. Zorda olsa raporu aldım" dedi.

'BENİ ÖLDÜRMEYE ÇALIŞTILAR'

Hastaneden aldığı sağlık raporu ile suç duyurusunda bulunacağını ifade eden Elveren, "Sadece beni darp eden polislerden değil Ankara Valiliği’nden, orada sorumlu emniyet görevlisi kim onlardan da şikayetçi olacağım. Beni öldürmeye çalıştılar. Kesici aleti boynuma atmaya çalıştı. ben eğilmesem damarlardan birine denk gelse ben şimdi yaşamıyor olacaktım. Buna sessiz kalacağımı düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Yaşım olmuş 65 kimseden korkum yok. Bu işin peşini bırakmayacağım ki bir daha da kimseye bunu yapamasınlar" diye konuştu.

'POLİSLER ARALARINA ALIP TEKME ATTILAR'

Müdahale sırasında yaralanan bir diğer isim olan Mamak İlçe Yöneticisi Adem Bucağa da, partililer tarafından kucaklanarak hastaneye kaldırıldı.

Maruz kaldıkları müdahale sırasında polislerden birinin karnıma tekme vurduğunu, daha ne olduğunu anlamadan sırtımdan da darbe alması üzerine yere yığıldığını anlatan Bucağa, "Kalkıp doğrulmaya çalıştım o esnada polis yakın mesafeden ağzıma biber gazı sıktı nefes alamadım. Tekrar yere yığıldım ve sonrasında gözümü hastanede açtım" dedi.

Bucağan’da şunları söyledi: "Doktor vücudumun çeşitli yerlerinde ezilme olduğunu söyledi. Darp raporu aldım, bu işin peşini bırakmayacağım. Suç duyurusunda bulunacağım. Polis şiddeti ne kadar artarsa artsın biz alanlarda olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

'DEVLET EKONOMİK VE SİYASİ OLARAK İFLAS ETMİŞ'

Yakın mesafeden gözüne biber gazı sıkılan HDP Mamak İlçe Eşbaşkanı Mustafa Akkaya ise, saldırının nedenini şöyle açıkladı:

"AKP Saray rejimi girdiği çıkmazdan kurtulmak için Kürtlere savaş açtı ve bu savaşa karşı sesini çıkaran HDP’ye saldırıyor. Gidici olan bir diktatörlük var gidici olduğunu bildiği için HDP’ye saldırıyor. HDP’in Eş Genel Başkanı kendi il binasına giremiyor. Gerekçe HDP’den korkuyorlar, savaşa karşı HDP sesini çıkarmasın istiyorlar."

Partilerine yönelik bu saldırılara ilişkin emek ve demokrasi güçlerine çağrıda bulunan Akkaya, "Herkes çağrım mücadelemize destek olun gelin beraber bu AKP-MHP faşist bloğunu ortadan kaldıralım" diye seslendi. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar