Salgın nedeniyle fındığa bakılamadı, rekolte düştü

Salgın nedeniyle fındığa bakılamadı, rekolte düştü
Çiftçi fındığa bakamadı, rekolte düştü; fiyatlar artacak.

Coronavirus salgını nedeniyle çiftçinin fındık bakımı ile yeterince ilgilenemediğini ifade eden Zonguldak, Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, rekoltede düşüş beklediklerini ve bunun fiyatlara da yansıyacağını söyledi.

Salgının üretime zarar verdiğini belirten Türkoğlu, ilçede 8 bin üreticinin bulunduğunu ve yıllık ortalama 15 bin ton fındık üretildiğini bilgilerini verdi.

Türkoğlu, "Fındığa bakım için büyük bir zarar verdi. Ancak yine de tarlaya giderek çalışmak isteyenlere belge alarak müsaade edildi. Şu anda güzel çalışmalar var. Havalar da iyi gidiyor. İnşallah eksik olan çalışmalarımızı da gidereceğiz. Fındığımız iyi para ediyor. Bu sene fındık rekoltesinin düşük olacağını tahmin ederek üreticilere yaprak gübresi dağıttık. Çünkü fındık ağaçlarından gördüğümüz üzere rekoltenin az olacağı kanaatindeyiz. O yüzden elimizden gelen destek ve bakımı yapmamız lazım. Yani olmayan mal her zaman para eder. Soğanın, patatesin 10 lira olduğunu unutmayın. Sarımsağın 100 liraya çıktığını görüyoruz. Piyasada mal az ise arz talep meselesi. Fiyat yükselir" dedi. (DHA)

Öne Çıkanlar