Sarı, kırmızı, yeşil şal takan damat ve ailesi tutuklandı

Sarı, kırmızı, yeşil şal takan damat ve ailesi tutuklandı
Esenyurt'ta ayın 12’sinde yapılan düğünde sarı, kırmızı ve yeşil renkte şal takan damat ile birlikte 10 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde 12 Haziran’da belediye nikah sarayında yapılan düğün sonrası damat ve düğüne katılan 9 kişi dün ifadeye çağırıldı. Esenyurt’ta bulunan Kıraç Polis Karakolu’na ifade vermeye giden damat Mesut Karçık ve diğerleri sarı, kırmızı ve yeşil şal taktıkları için gözaltına alındı. 

ŞARKILAR SUÇLAMA KONUSU YAPILDI

Takılan renklerin yanı sıra düğünde söylenen şarkılar da suçlama konusu yapıldı. Düğünde, "Bijî Serok Apo" sloganı atıldığını ileri süren polis, söz konusu isimlerin, "Örgüt propagandası"ndan ifadelerini aldı. Gözaltına alınanlar, suçlamaları reddetti. 

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Polis ifadeleri ardından 10 kişi savcılık ifadeleri alınmak üzere Büyükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi. Cahit Karçık, Şefik Karçık, Tahsin Karçık, Mesut Karçık, Savaş Karçık, Aydın Kaplan, İbrahim Kaplan, Umut Kaplan, İbrahim Baran ve Burhan Topçu savcılıkta ifadeleri alınmadan dosya üzerinden "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Hakimliğe çıkarılan 10 kişi, "örgüt propagandası" iddiasıyla tutuklandı. 

Öte taraftan düğüne gelen müzisyenlerin da soruşturmaya dahil edildiği öğrenildi. Müzisyenlerin de ifadeye çağrılması bekleniyor. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar