Scholz: NATO'yu çatışmadan uzak tutmak birinci öncelik

Scholz: NATO'yu çatışmadan uzak tutmak birinci öncelik
Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, NATO’nun Rusya’yla doğrudan bir çatışmadan kaçınmak zorunda olduğunu, aksi bir durumun Üçüncü Dünya Savaşı'na neden olacağını söyledi.

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, Almanya’nın attığı ve atacağı adımları dikkatle ölçüp biçmesi gerektiğini söyleyen Scholz "Bu nedenle atacağımız her adım konusunda dikkatli olmamız son derece önemli ve bu adımları bir diğeriyle koordine etmeliyiz. NATO’ya yönelik oluşacak bir tansiyondan kaçınmak benim açımdan birinci öncelik" dedi.

Scholz, bu sebeple kendisinin anket sonuçlarına ya da ülke içerisinden yükselen cılız muhalif seslere önem vermediğini söyledi ve Rusya-Ukrayna krizinde atılacak yanlış bir adımın dramatik sonuçlarının olabileceğine dikkat çekti.

Almanya'nın politik dergisi Spiegel'e açıklamalarda bulunan Scholz, "Günlerdir Kiev, dışişleri bakanı da dahil koalisyonunuzdaki müttefikler ve politikacılar ağır silahların teslimi için baskı yapıyorlar. Neden yapmıyorsununuz?" sorusuna "O halde önce ne yaptığımızdan bahsedelim. Bundeswehr'in stoklarından tanksavar silahları, uçaksavar teçhizatı, mühimmat, araçlar ve onlarca müttefikin yaptığı gibi Ukrayna'ya savunma mücadelesinde doğrudan yardımcı olan birçok malzeme sağladık. Bunu Ukrayna ordusunun askeri başarılarında görüyoruz." şeklinde cevapladı.

Öne Çıkanlar