Sedat Peker: Suriye’ye gidiyorum

Sedat Peker: Suriye’ye gidiyorum
Türkiye’nin Birleşik Arap Emirlikleri ile anlaşması sonucu Dubai’den yaptığı Youtube yayınlarına ara vermek zorunda kalan Sedat Peker Twitter’dan ilginç bir açıklama bulundu.

Videolarında uyuşturucu kaçakçılığından Mehmet Ağar’a, Süleyman Soylu’dan Binali Yıldırım’a kadar birçok kritik ismi zorda bırakacak yayınlar yapan Peker, kendisine muhalefetin 20 yılda yapamadığını tek başına yapan adam gözüyle bakıldığını ifade ederek "Hizmetlerim henüz bitmedi" açıklaması yaptı.

Peker, Twitter'dan attığı son mesajda, "Muhalefetin 20 senede yapamadığını Sedat Peker yaptı diyen dostlarım, hizmetlerim henüz bitmedi. Dış politikaya katkı sağlamak için Suriye’ye gidiyorum. Oradan da Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan ve Ermenistan’a geçeceğim. DÜNYA BARIŞ ELÇİSİ SEDAT PEKER" mesajı paylaştı.

Bu arada Aydın'da bir dizi açılış ve etkinliğe katılan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Erdoğan’ın Peker’in susturmak için BAE ile anlaşmak zorunda kaldığını iddia etti:

"15 Temmuz'un arkasındaki güç" diyerek suçladılar. Şimdi kendileri BAE ile tekrar iyi ilişkiler kurmaya karar verdi. Peki bunun sebebi ilişkileri düzeltmek mi, Sedat Peker'i susturmak mı? Eğer Türkiye'nin menfaatine ise her ülke ile ilişkileri düzeltin, biz karşı değiliz. Ama size yönelik eleştirileri susturmak için geçmişte Türkiye aleyhinde faaliyet yaptığını iddia ettiğiniz odaklarla ilişkiye kalkışırsanız bu samimiyetsizliktir."

Peker daha sonra bu tweetlerini 'ironi' amaçlı yazdığını belirtti ve paylaşımının altına, üzerinde 'cahil cahil konuşup sinirimi bozma benim' yazısının olduğu İlber Ortaylı'nın bir fotoğrafını paylaştı:

"Kafatasının içinde beyin yerine delikli gri sünger taşıyanlar orada mısınız? İroni için yazdığım iki tweeti anlayacak zekası olmayanlar, sizi hocaların hocası sayın İlber Ortaylı'ya havale ediyorum."

Öne Çıkanlar