Sedefnur Çağlar davasında polis Ahmet Ata 'kasten öldürmeye teşebbüs'ten yargılanacak

Sedefnur Çağlar davasında polis Ahmet Ata 'kasten öldürmeye teşebbüs'ten yargılanacak
Üniversite öğrencisi Sedefnur Çağlar'ın polis memuru erkek arkadaşıyla gittiği evin balkonundan şüpheli şekilde düşerek ağır yaralanmasına ilişkin davanın ilk duruşması 20 Ekim'de görülecek.

Kocaeli’de Sedefnur Çağlar'ın (23), polis memuru erkek arkadaşı Ahmet Ata ile gittiği 7'nci kattaki evin balkonundan şüpheli şekilde düşüp yaralandığı olaya ilişkin hazırlanan iddianame Kocaeli 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, Ahmet Ata hakkında 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 3 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istendi. Tedavisi süren Çağlar'ın ifadesi ise fiziksel ve psikolojik sağlık problemleri nedeniyle alınamadığı için iddianamede yer almadı.

9 Ocak’ta Kocaeli Üniversitesi Mimarlık Fakültesi son sınıf öğrencisi Sedefnur Çağlar, polis memuru olan erkek arkadaşı Ahmet Ata ile birlikte gittiği evde 7'nci kattaki dairenin balkonundan şüpheli şekilde düşerek ağır yaralanmıştı. Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatmış, hakkında idari soruşturma da başlatılıp açığa alınan polis memuru Ahmet Ata, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla tutuklanıp cezaevine gönderilmişti. Evin sahibi polis memuru O.Ç. ise idari soruşturma nedeniyle açığa alınıp savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Olay anında evde bulunan O.Ç.'nin kız arkadaşı E.Ş. ise emniyetteki ifadesinin ardından serbest kaldı.

Fotoğraf: DHA

AĞIR YARALANAN KADIN, FİZİKSEL VE PSİKOLOJİK SORUNLARLA MÜCADELE EDİYOR 

Yaklaşık 1 ay boyunca Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavisi devam eden Sedefnur Çağlar ise uyandırıldıktan sonra beyin ve sinir cerrahi servisindeki bir odaya alındı. Bir süre burada tedavisi süren Çağlar, ailesinin isteği doğrultusunda ambulansla memleketi Sivas'a götürüldü. Sivas Numune Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından taburcu edilen Çağlar’ın vücudunda ağır hasar olduğu ve tedavisine evinde devam edildiği öğrenildi.

Savcılık tarafından olayla ilgili hazırlanan dosyanın tamamlanması için Çağlar’ın ifadesine başvurulduğu ancak fiziksel ve psikolojik sağlık problemleri nedeniyle ifadesinin alınamadığı belirtildi.

SAVCI ŞÜPHELİ HAREKETLERE DİKKAT ÇEKTİ

Olayla ilgili hazırlanan iddianame, Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Polis memurları Ahmet Ata ve O.Ç. ile E.Ş. isimli kadının ifadeleri ile toplanan tüm delillerin yer aldığı iddianamede, savcı da görüşünü belirtti. Savcı, tutuklanan polis memuru Ahmet Ata'nın olay anında ve sonrasındaki şüpheli hareketleri ve verdiği ifadelerdeki çelişkilere dikkat çekerek 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 3 yıldan 12 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Davanın ilk duruşması 20 Ekim'de görülecek. (DHA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar