Selvi: Operasyondan sonra AKP'li vekillerin yürüyüşü değişti

Selvi: Operasyondan sonra AKP'li vekillerin yürüyüşü değişti
'Suriye operasyonu AK Parti milletvekillerini müthiş motive etmiş durumda.'

İktidarın Suriye'nin kuzeyine yönelik başlattığı harekat yurt içi ve yurt dışından yakından takip edilirken, hükümete yakın yazar Abdülkadir Selvi, harekatın AKP cephesindeki yansımalarını yazdı.

"Bir gözlemimi paylaşayım: Suriye operasyonu AK Parti milletvekillerinin müthiş motive etmiş durumda. Yürüyüşleri değişmiş" ifadelerini kullanan Selvi, "Önceden bir araya geldiklerinde AK Parti’yi konuşurlardı. Dün kuliste kulak kabarttım, o psikolojiyi üzerlerinden atmışlar" diye ekledi. Selvi ayrıca, AKP'li vekillerin aralarında operasyonu tartıştıklarını yazdı.

'PUTİN'İN BİLGİLENDİRİLMESİNİN AMACI DESTEK BEKLENTİSİ'

Yazısında, Erdoğan'ın Rusya'yı bilgilendirmesine de değinen Selvi, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Putin’le görüşmesini sorduğum kaynaklar sadece bilgilendirme amaçlı olmadığını, Rusya’nın desteğini sağlamaya dönük olduğunu söylediler. Söz konusu Suriye olunca Rusya’nın desteğinin sağlanması önemliydi" ifadelerini kullandı.

ÇAVUŞOĞLU'NUN MESAJI: 'SURİYE KONUSUNDA İLERLEME VAR'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun harekeata ilişkin "Suriye dahil ilgili ülkelere gerekli bildirimlerde bulunacağız" açıklamasını da değerlendiren Selvi, "Suriye vurgusu ilk kez bu denli güçlü olarak yapılıyor. Çavuşoğlu’nun açıklaması bize gösteriyor ki Suriye konusunda bir ilerleme var" diye yazdı.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar