Sennur Sezer ödülleri bugün sahiplerine takdim edilecek

Sennur Sezer ödülleri bugün sahiplerine takdim edilecek
Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi’nde yapılacak tören saat 16.00’da başlayacak.

Gıda-İş Sendikası ve Manos Kitap iş birliğiyle düzenlenen Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülü bugün düzenlenecek törende sahiplerine takdim edilecek. Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi’nde yapılacak tören saat 16.00’da başlayacak.

Törende Sennur Sezer’in şiirsel mirasını konu alan belgesel gösterimi yapılacak. Bu yıl altıncısı gerçekleştirilen yarışmada şiir ödülünü Can Hakman’ın "Miskin Peri", öykü ödülünü ise Tunç Kurt’un, "Hayatlarınızdan Alacaklıyım" dosyaları kazanmıştı.

ŞİİR ÖDÜLÜ

A. Hicri İzgören, Orhan Alkaya, Nalan Çelik, Gülce Başer ve C. Hakkı Zariç’ten oluşan şiir jürisi "zengin ve güçlü imge dünyası, bilinçli, zeka yüklü dil kurgusuyla" Can Hakman’ın "Miskin Peri" dosyasını 2021 Sennur Sezer Şiir Ödülü’ne oy birliğiyle değer buldu. Özenle yansıttığı emeğin dünyasıyla Uygur Orhan’ın "Kuşluk Vakti Ekmekleri", ortaya koyduğu güçlü, sert ve özgün diliyle Murat Tenetoğlu’nun "L’ekhidna" isimli dosyalarına Seçici Kurul Özel Ödülü verildi.

ÖYKÜ ÖDÜLÜ

Adnan Özyalçıner, Ayşegül Tözeren, Sibel Öz ve Ahmet Tulgar’dan oluşan jüri, öykü ödülünü Tunç Kurt’un, "Hayatlarınızdan Alacaklıyım" adlı dosyasına verdi. Ödülün gerekçesinde "Nefes nefese ama aksamayan, yer yer yazarın bile isteye frene bastığını hissettiğimiz, sağlam bir kurguya yaslanan, öfkesi demli öyküler yazan Tunç Kurt, edebiyatımızın modernist damarında akacak bir yazar" denildi. "Sevildiğini Bil Gökkuşağı" adlı dosyasıyla Zekeriya Şimşek Seçici Kurul Özel Ödülü’ne değer bulundu.

Öne Çıkanlar