Şenyaşar ailesi Adliye önünde iftarını açtı

Şenyaşar ailesi Adliye önünde iftarını açtı
Urfa Adliyesi önünde adalet nöbeti tutan Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar oruçluydu.

Urfa Adliyesi önünde 36 gündür adalet arayışında olan Şenyaşar Ailesi, Ramazan ayının ilk orucunun iftarını nöbet yerinde açtı.

Gün boyu adliye binası önünde bekleyen Şenyaşarlar, iftarlarını kahvaltılık ile açtı. (MA)

NE OLMUŞTU?

Urfa’nın Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri öncesi 14 Haziran’da AKP’li milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın esnaf ziyareti esnasında korumaları ve yakınlarının Şenyaşar ailesine ait işyeri ve hastaneye uzanan saldırıları sonucu, Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları Adil ve Celal Şenyaşar ile vekilin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız yaşamını yitirdi. Olayda Mehmet, Ferit ve Fadıl Şenyaşar ile birlikte toplam 8 kişi de yaralandı.

Saldırı sırasında yaralanan Fadıl Şenyaşar ve kardeşleri, tedavileri devam ederken gözaltına alındı ve sonrasında Fadıl Şenyaşar tutuklandı. Şenyaşar, halen Elazığ Kapalı Cezaevi’nde tek kişilik odada tutuluyor. Olaydan 15 ay sonra 18 Eylül 2019’da AKP’li vekilin ağabeyi Enver Yıldız, 50 kişilik koruma ordusuyla geldiği Urfa Adliyesi’nde teslim olduktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olaydan 18 ay sonra Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sadece işyerinde yaşanan olaya ilişkin iddianame hazırlandı. İddianamede, baba Esvet Şenyaşar'ın linç edilerek ölürüldüğü hastane kayıtlarına yer verilmedi.

Çocuklarına yönelik saldırı haberinden sonra gittiği Suruç Devlet Hastanesi’nde linç edilerek öldürülen Hacı Esvet Şenyaşar’a ilişkin 2 buçuk yıldır henüz bir yargılama yapılmış değil.

İddianamede, tutuklu Fadıl Şenyaşar ve yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın da aralarında olduğu 13 kişiye, "öldürme, öldürmeye teşebbüs, yaralama, mala zarar verme, ateşli silah bulundurma" gibi suçlamalar yöneltildi. İddianame, Urfa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken, dava daha sonra "güvenlik" gerekçesiyle Malatya’ya nakledildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar