Şenyaşar ailesi: Bütün dünya sesimizi duydu, savcılar adalet talebimize kulağını tıkadı
24 Haziran seçimleri sürecinde AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının iş yeri ve hastane saldırılarında eşini ve 2 oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde "adalet" talebiyle başlattıkları nöbet eylemi birinci ayını doldurdu. Polisler, adliye binası girişinde eylemlerini sürdüren Şenyaşar ailesini görüntülemek isteyen basın çalışanlarını, "kamu binası çevresinden görüntü almak yasak" gerekçesiyle engelledi. Mezopotamya Ajansı’na telefonla adliye önündeki nöbetinin 1 ayını anlatan Ferit Şenyaşar, adalet arayışlarının 3 yıldır devam ettiğini belirtti.
‘BÜTÜN DÜNYA SESİMİZİ DUYDU, SAVCILAR ADALET TALEBİMİZE KULAĞINI TIKADI’
"Adalet" mücadelesini sürdürmekte kararlı olduklarını vurgulayan Şenyaşar, "Bütün dünya sesimizi duydu. Şanlıurfa Başsavcısı ve dosya savcısı adalet talebimize kulaklarını tıkamışlar. Bizi duymak istemiyorlar. 3 yıldır hukuksuz bir şekilde ya da siyaset güdümündeki yargı ile kardeşime 37 yıl ceza verdiler. Bu dava vicdanı olan herkesin davasıdır. İmkanı olan herkesi davamızın takipçisi olmaya davet ediyoruz. Davamıza ses olmak isteyen herkesi Şanlıurfa Adliyesi binası önüne bekliyoruz" diye seslendi.
FADIL ŞENYAŞAR: GEÇ DE OLSA ADALET MUTLAKA TECELLİ EDECEK…
Şenyaşar, iş yeri saldırısıyla ilgili açılan davanın 2 Nisan’da görülen karar duruşmasında 37 hapis cezası verilen kardeşi Fadıl Şenyaşar ile dün yaptığı telefon görüşmeyi de şöyle aktardı: "Adalete olan umudunu kaybetmemiş. Taraflı olarak varılan bu kararın istinaftan geri döneceğini belirtti. ‘Geçte olsa, mutlaka adalet tecelli edecektir’ dedi."
1 AYDA NELER YAŞANDI?
Anne Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde "adalet" talebiyle başlattıkları nöbet eylemi, bir ayda Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Saadet Partisi, DEVA Partisi, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen), Halkların Köprüsü Derneği, İnsan Hakları Derneği (İHD), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Barış Anneleri Meclisi ve AKP eski Milletvekili Zülfükar İzol’un oğlu ve kardeşlerinin saldırısında yakınlarını kaybeden Dilan İzol’un yanı sıra çok sayıda yurttaş tarafından ziyaret edildi.
Birinci ayını geride bırakan nöbette, öne çıkan bazı gelişmeler şöyle:
*Anne Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar, "adalet" talebiyle Urfa Adliyesi önünde "Artık sabrımız kalmadı" diyerek, 9 Mart 2020 tarihinde eylem başlattı. Oturma eyleminin 7'nci gününde gözaltına alınan anne Şenyaşar, "kamu görevlisine hakaret ettiği" iddiasıyla ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
*Nöbetin 17’inci gününde taleplerini şövalelerin üzerine bıraktıkları dövizlere yazdıkları gerekçesiyle polis müdahale etti. Şövalelere izin vermeyeceklerini belirten polisler, zorla döviz ve fotoğrafların yer aldığı şövalelere el koydu. Müdahaleden 1 saat sonra polisler, anne Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ı, 2911 sayılı "toplantı gösteri yasasına muhalefet " gerekçesiyle gözaltına aldı.
*Ferit Şenyaşar, AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın kardeşi Süleyman Yıldız'ın şikayeti üzerine nöbetin 21’inci gününde açılan soruşturma kapsamında Suruç İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce ifadeye çağrıldı.
*Anne Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, eylemlerinin 22’inci gününde geldikleri Urfa Adliyesi önünde, herhangi bir gerekçe gösterilmeden gözaltına alındı.
*Nöbetin 24'üncü gününde polis yine eyleme müdahale etti. Polis saldırısında Ferit Şenyaşar baygınlık geçirmesi üzerine hastaneye kaldırıldı. Hastaneden taburcu edilen Şenyaşar, kendisini darp eden polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.
*Şenyaşar ailesine yönelik saldırı sonrası 4 kişinin yaşamını yitirdiği olaya dair Malatya’da görülen karar duruşmasında, Fadıl Şenyaşar'a 37 yıl 9 ay hapis cezası verildi.