Adalet Bakanı'na seslenen Şenyaşar ailesi darp edilerek gözaltına alındı

Adalet Bakanı'na seslenen Şenyaşar ailesi darp edilerek gözaltına alındı
AKP'li vekilin korumaları ve yakınlarının saldırısında aile üyelerini kaybeden Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde 73 gündür 'adalet' bekliyor.

Urfa Adliyesi önünde 73 gündür adalet arayışını sürdüren Şenyaşar ailesi, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e "Adaleti sağlayamıyorsan istifa et!" çağrısında bulundu. Aile, bu çağrının ardından darp edilerek gözaltına alındı. Şenyaşar ailesinin "Kamu görevlisine hakaret" iddiasıyla gözaltına alındığı belirtildi. Haftalardır adliye önünde yargıdan ‘adalet’ bekleyen ailenin, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın ziyareti öncesi gözaltına alınması dikkat çekti.

 24 Haziran seçimlerinde AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar Urfa Adliyesi önündeki 73 gündür adalet nöbeti yapıyor.

Şenyaşar ailesi bugün, sosyal medya hesaplarından bakanlığın sitesinin etiketleyerek, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün bir çocuğa hediye verdiği sırada çekilen fotoğrafla birlikte, "Sayın ADALET Bakanı Gül! Çocuklara oyuncak dağıtma! Halk sizden oyuncak istemiyor. Halka ADALET dağıt! Şanlıurfa ADALET Sarayı'nda üstünlerin hukuku uygulanıyor. Devletin hastanesinde insanlık suçunu işleyenler korunuyor. Adaleti sağlayamıyorsan istifa et! @adalet_bakanlik" paylaşımında bulunmuştu.

ADALET BAKANINA SESLENDİLER, DARP EDİLEREK GÖZALTINA ALINDILAR

Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, bu çağrının ardından ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın ziyareti öncesi darp edilerek gözaltına alındı. Mezopotamya Ajansı'nın geçtiği bilgiye göre Şenyaşar ailesinin "Kamu görevlisine hakaret" iddiasıyla gözaltına alındığı bildirildi. Haftalardır adliye önünde yargıdan ‘adalet’ bekleyen ailenin, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın ziyareti öncesi gözaltına alınması dikkat çekti. 

Gözaltına alınmadan önce açıklama yapan Emine Şenyaşar, sürekli polislerin gözetimi altına olduklarını, ancak çocuklarını öldürenlerin dışarıda elini kolunu sallayarak gezdiğini söyledi. Katliama sessiz kalanların bunun vebalini bir gün ödeyeceklerini dile getiren Şenyaşar, "Polisler bizi adliye binasından dışarıya çıkarıyor. Tüm kayıtlarımız el birliğiyle gizleniyor. Benim çocuklarım bilinçli bir şekilde öldürüldü. Nerede görülmüş insanların hastanede katledildiği. Bu katliama kimse ortak olmasın. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz" dedi. 

Ferit Şenyaşar ise hastanedeki güvenlik kamera kayıtlarında katliamı yapanların görüldüğünü hatırlatarak, "Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı şu an bu dosyanın üstünü örterek suç işliyor. Adalet sağlanmayana kadar buradan ayrılmayacağız. Her şeyi göze almışız. Adalet gelene kadar burada olacağız" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar