Shaquille O'Neal, yoksul çocuklara binlerce oyun konsolu bağışlamış

Shaquille O'Neal, yoksul çocuklara binlerce oyun konsolu bağışlamış
'15 ila 20 milyon çocuk, Noel Günü'nde uyanıyor ve tek bir hediye bile almıyor. Bunu bir kez ben de hissetmiştim. Bir çocuğun böyle hissetmesini asla istemem.'

NBA'in efsanevi isimlerinden 49 yaşındaki basketbolcu Shaquille O'Neal bu Noel'de imkanları kısıtlı çocuklara binlerce oyun konsolu dağıttığını açıkladı.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, 49 yaşındaki NBA efsanesinin tahmini serveti 400 milyon dolar (yaklaşık 5.4 milyar TL) ve geçmişte de önceden planlanmamış cömertlikler yapmıştı. Geçen yıl O'Neal, bir kuyumcuda nişan yüzüğünün parasını ödeyerek Georgialı bir adamı şaşırtmıştı.

TNT'de NBA'e açıklamasında, "Dedim ki, 'Biliyor musun, kız arkadaşına benim aldığımı söyle. Ona iyi bak'' ifadelerini kullanmıştı. Eski Los Angeles Lakers oyuncusu, kuyumcudaki adamın başlangıçta teklifini reddettiğini fakat sonrasında yardımını kabul etmesi için onu ikna ettiğini söylemişti.

Miktarı söylemeyeceğim ama bu her gün yaptığım bir şey... Herkesi mutlu etmek istiyorum, bu yüzden evden ne zaman dışarı çıksam bir iyilik yapmaya çalışıyorum.

O'Neal, kendi yetiştirilme tarzından ilham aldığını söylediği bir adım atarak, Noel'de çocuklara Playstation ve Nintendo oyun konsolları dağıtmaya karar vermişti.

The Gary Vee Audio Experience podcast'inde konuşan O'Neal, "Babam bir eğitim çavuşuydu, annemse yalnızca çalışkan bir kadındı" dedi.

Bizim pek bir şeyimiz yoktu. Ama bana geri vermenin değerini öğrettiler. Bana ihtiyacı olanlara yardım etmenin değerini öğrettiler.

O'Neal, şunları ekledi:

Toys 'R Us'la (eski sponsoru) birlikteyken endişe verici bir istatistik vardı. Buna göre 15 ila 20 milyon çocuk, Noel Günü'nde uyanıyor ve tek bir hediye bile almıyor. Bunu bir kez ben de hissetmiştim. Bir çocuğun böyle hissetmesini asla istemem.

(Nintendo)'dan arkadaşımı aradım, orada duran yaklaşık 1000 (Nintendo Switch) ve yaklaşık 1000 PS5'i aldım. Walmart'a gittim ve bisikletler satın aldım. Yani, bilirsiniz, dün, Georgia'daki McDonough'da yer alan bu küçük ilkokulda çocuklar ağlıyordu, çocuklar mutluydu ve tüm olay da bundan ibaret.

Öne Çıkanlar